Головна Новини Суспільство Війна з Росією Якими будуть наслідки битв за Бахмут для РФ - чому "Вагнер" не вийде з міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Якими будуть наслідки битв за Бахмут для РФ - чому "Вагнер" не вийде з міста

Через конфлікт Пригожина з військовим командуванням РФ "вагнерівцям" просто не дадуть піти з українського міста

23 травня 2023, 08:50
Поділіться публікацією:

Багато військових експертів вважають, що битва за Бахмут обернеться для російської армії величезною трагедією. Адже російське керівництво втратило у цих затяжних битвах найкращих бійців, а також дуже велику кількість військової техніки. Чи дійсно Бахмут обернеться трагедією для Росії? І чому, незважаючи на емоційні заяви та великі втрати, Пригожин не дасть команду "вагнерівцям" залишити Бахмут? Видання "Коментарі" розбилося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Якими будуть наслідки битв за Бахмут для РФ - чому "Вагнер" не вийде з міста

Бахмут. Фото: з відкритих джерел

У боях за Бахмут ПВК "Вагнера", яка брала активну участь у спробах росіян окупувати місто, була "розбита"

Британський генерал у відставці Річард Берронс в інтерв'ю "Sky News" висловив думку, що зусилля Росії із захоплення Бахмута на Донеччині призвели до того, що підрозділи ПВК "Вагнера" були розбиті.

Генерал зазначив, що тільки завдяки тому, що Москва перекинула на Бахмутський напрямок "дорогоцінні резерви людей", вдалося зупинити просування ЗСУ під Бахмутом.

Річард Берронс зазначив, битва за Бахмут стала феєричною, адже обидві сторони кинули в бій тисячі людей і зазнали величезних втрат, але в результаті жодна зі сторін так і не змогла здобути перемогу.

"Росії довелося перекинути дорогоцінні резерви людей і боєприпасів, щоб зупинити рух українців на північ і південь від міста, що ускладнило їхню підготовку до наступу, але така велика справа — контрнаступ України", — заявив експерт.

З російського військового керівництва ніхто не випустить "вагнерівців"

Військовий експерт Олег Жданов заявив у своєму ефірі на YouTube, що незважаючи на заяви ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина про вихід із Бахмута 25 травня, бойовики піти не зможуть. Їм просто не дозволять цього зробити через конфлікт Пригожина із російським військовим керівництвом.

"Ми проводимо успішні контратаки, маємо успіх, розвиваємо його на фалангах на північ та південь від Бахмута. До речі, південний виступ уже повністю зрізаний у Бахмута. Там є загроза оточення регулярної російської армії", – заявив експерт.

Олег Жданов припускає, що Бахмут перетвориться на "вагнерівців" однією великою могилою. Їм ніхто з керівництва Міноборони РФ не дозволить вийти із міста, вони там гинуть до останнього.

За словами Жданова, просуватися у бік приватного сектору та промислової зони "вагнерівці" не будуть, бо там щільно стоять ЗСУ.

"Підсилювати їх (Ред. – вагнерівців) у самому Бахмуті російська армія особливо не буде, адже у Генштабу, у Герасимова виникли проблеми на північ і південь від Бахмуту. Наразі всі сили та всі резерви будуть, швидше за все, кинуті на оборону цього міста", – вважає Жданов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може наблизити падіння путінського режиму – чи річ у Путіні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини