Головна Новини Суспільство Війна з Росією Які шанси України витіснити Росію: на Заході вже малюють похмурий прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Які шанси України витіснити Росію: на Заході вже малюють похмурий прогноз

Аналітики вважають, що 2024 рік стане вирішальним для Києва, адже якщо ЗСУ зможуть утриматися цей рік і поповнити свої сили, вони зможуть спробувати контратакувати.

17 квітня 2024, 11:25
Поділіться публікацією:

Російсько-українська війна в Україні зараз переживає критичний момент. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

Які шанси України витіснити Росію: на Заході вже малюють похмурий прогноз

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Видання вважає, що стратегія російського диктатора Володимира Путіна, спрямована на те, щоб пересилити підтримку України з боку Заходу, виявилася довговічною і найближчі місяці можуть рішуче змінити хід війни на користь Росії.

"Без надходження свіжої живої сили та західної військової техніки Україна може зіткнутися з подальшими втратами своєї землі та найкращих військ, що затьмарює будь-яку надію повернути майже 20% її окупованої території", — вважають автори матеріалу.

У той же час, зазначають у WSJ, Росія дуже повільно набирає позиції і зазнає великих втрат в особовому складі та техніці. Якщо Україна зможе утриматись цей рік і поповнити свої сили, вона може спробувати контратакувати. Але з огляду на невизначеність майбутнього американської допомоги, і те, що європейські країни не в змозі значно збільшити допомогу швидкими темпами, перспективи України повернути війну на свою користь тьмяніють.

ЗМІ зазначає, деякі чиновники західної військової розвідки вважають, що зараз Росія зосереджена не так на досягненні негайних територіальних досягнень, як на розмиванні здібності та волі України воювати. Посилення атак Росії безпілотниками та ракетами має на меті продемонструвати свою силу, погіршити ресурси Києва та показати західним прихильникам України, що її підтримка марна.

Серйозні нещодавні ушкодження української інфраструктури вказують на те, що можливості протиповітряної оборони країни скорочуються, кажуть аналітики.

Крім того, відсутність в Україні значної додаткової живої сили означає, що втрати компенсуються поетапно у підрозділах, які тривалий час залишаються на одній ділянці фронту. Хоча це означає, що вони знайомі із ситуацією, це також створює мозаїку підрозділів із різних бригад, які намагаються спілкуватися та ефективно співпрацювати, зазначає видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому цинізм США щодо України: чи можемо ще розраховувати на допомогу Вашингтона.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини