Головна Новини Суспільство Війна з Росією Які рішення уряду відлякують іноземних інвесторів: експертна думка Бельбаса
commentss НОВИНИ Всі новини

Які рішення уряду відлякують іноземних інвесторів: експертна думка Бельбаса

Відкритий доступ до даних оборонних підприємств: перешкода для західних інвесторів

19 липня 2024, 16:01
Поділіться публікацією:

Відкритість даних про оборонні підприємства України ставить під загрозу національну безпеку та відлякує західних інвесторів. Про це заявив генеральний директор ТОВ "Українська бронетехніка" Владислав Бельбас в інтерв'ю "Громадському. Новини".

Які рішення уряду відлякують іноземних інвесторів: експертна думка Бельбаса

Відкритий доступ до даних оборонних підприємств: перешкода для західних інвесторів

За словами Бельбаса, відкритий доступ до інформації про оборонні підприємства робить їх уразливими для ворожих атак та ускладнює залучення іноземних інвестицій. Західні компанії не готові ризикувати своїми капіталовкладеннями в умовах, коли дані про їх потенційних партнерів загальнодоступні.

"Закриття даних про підприємства оборонки – це дуже складне питання, для вирішення якого потрібен комплексний підхід. Ми, як демократія, маємо досить відкриту звітність, і це дійсно важливо. Ми розуміємо, що закриття реєстрів може призвести до зниження громадського контролю над процесами, що відбуваються. в оборонній галузі. Але фізичне знищення оборонних підприємств матиме вкрай негативні наслідки для фронту", – заявив Бельбас.

Генеральний директор "Української бронетехніки" також повідомив, що українські виробники зброї та військової техніки неодноразово зверталися до державних органів з проханням вирішити проблему закриття даних про оборонні підприємства, але поки що безрезультатно .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини