Головна Новини Суспільство Війна з Росією Які країни не зацікавлені у поразці РФ – що об'єднує Пекін та Москву
commentss НОВИНИ Всі новини

Які країни не зацікавлені у поразці РФ – що об'єднує Пекін та Москву

Для Китаю об'єднаний Захід, який виник через війну РФ проти України, – це жах.

6 квітня 2023, 16:44
Поділіться публікацією:

Іноді в ЗМІ з'являються думки про те, що якби Росія втратила підтримку таких потужних країн, як Китай та Індія, то давно вже б не встояла у цій війні і програла. Але зараз все так складається, що в поразці Росії не зацікавлена низка країн, які насамперед бачать у РФ велику сировинну базу. Про які країни йдеться? І чому Китай почав побоюватися Захід після початку повномасштабної війни РФ проти України? Видання "Коментарі" у цих питаннях розбиралося разом із експертами.

Які країни не зацікавлені у поразці РФ – що об'єднує Пекін та Москву

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Багато країн радіють, що зараз Путін у такій ситуації, якій не позаздриш, що дешевше може продавати товари

Політтехнолог Борис Тізенгаузен в інтерв'ю "24 каналу" заявив, що висновок, кому вигідна Росія, можна зробити з того, з ким активно торгує зараз РФ. Це — Індія, Китай, країни африканського континенту, Іран.

"Росія — це велика ресурсна база. І, так, продовжують торгувати з Індією, Китаєм, з країнами африканського континенту. Іран туди ж. Є ще така "вісь зла", яка таки підживлює Росію", — зазначив політтехнолог.

Тізенгаузен також звернув увагу, що Путін вміє добре брехати, зокрема й собі.

"Досить підняти записи, коли він каже, що "йому не потрібна Україна"… коли він говорить у ранніх своїх інтерв'ю, що "Крим – питання вже вирішено, однак, Росії Крим не треба"… загалом він бреше постійно", – висловився експерт.

І для китайців, і для Путіна основна лінія зараз – це роздовбати трансатлантичну солідарність між Штатами та Європою

При цьому екс-глава МЗС України дипломат Павло Клімкін вважає, що активну роль у російсько-українській війні намагається грати Китай. Інтерес Китаю простежується дуже просто. Пекін турбує трансатлантичну солідарність між Штатами та Європою. Про це екс-міністр закордонних справ розповів в інтерв'ю газеті "Гордон".

"І для китайців, і для Путіна основна лінія зараз – це роздовбати трансатлантичну солідарність між Штатами та Європою. Вони чудово розуміють, що, по-перше, для Китаю колективний Захід, який з'явився з нашою війною, – це взагалі жах. Вони дуже хочуть суперництва". окремо зі Сполученими Штатами та певного партнерства – дружби, але не зовсім – з європейськими країнами", – вважає екс-глава МЗС України.

За його оцінкою, Путін розуміє, що це його "єдиний шанс", оскільки у Європі є певні ознаки втоми від війни в Україні та вистачає своїх проблем.

Клімкін додав, що безпосередньої ядерної небезпеки він не бачить швидше підвищення ставок і спробу залякати Європу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що не так із Трампом – звідки такі токсичні заяви про війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини