Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яке стратегічне завдання ЗСУ на 2024 рік: що конче потрібно зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке стратегічне завдання ЗСУ на 2024 рік: що конче потрібно зробити

ЗСУ треба відсувати лінію бойового зіткнення на 20-30 км у глиб суші на лівому березі Дніпра

23 січня 2024, 07:50
Поділіться публікацією:

Війна в Україні затягується і виходячи з тих публічних заяв, які звучать у ЗМІ, Україна має непростий період, коли потрібно подолати тиск з боку росіян. Яке стратегічне завдання ЗСУ на 2024 рік? Що конче потрібно зробити ЗСУ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Яке стратегічне завдання ЗСУ на 2024 рік: що конче потрібно зробити

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Багато залежатиме від того ресурсу, який ми отримаємо від партнерів

Експерт із міжнародної безпеки Фонду Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва Тарас Жовтенко в ефірі телеканалу "1+1" розповів, що стратегічно у 2024 році ЗСУ більше займатимуться активною обороною, а не наступом, це вимагає меншої кількості нових мобілізованих.

"Очевидно, що стратегічно 2024 з точки зору проведення інтенсивних наземних операцій з боку Збройних сил України буде менш інтенсивним, ніж 2023 рік. Враховуючи те, що ми, швидше за все, будемо більше займатися активною обороною, ніж спробами просуватися вперед, враховуючи те, що нам потрібно накопичити достатній ресурс, щоб продовження нашого контрнаступу дало результати на тактичному та стратегічному рівні – ті, на які ми розраховуємо. І тим більше деякі наші західні партнери радять нам більше уваги звернути на оборонні дії, принаймні, у 2024 році", – зазначив експерт.

Він додав, що під ці потреби дійсно потрібна менша кількість мобілізованих в Україні, ніж при плануванні наступальних операцій.

Жовтенко підкреслив, що конкретна цифра у потребі у мобілізованих коригується відповідно до тих обставин, які є на фронті на даний момент та відповідно до того стратегічного плану, який мають військове та політичне керівництво держави на цей рік.

При цьому експерт зазначив, що ситуація на фронті залежатиме від того, яка саме зброя, в якій кількості та з якою інтенсивністю ми отримуватимемо від наших західних партнерів.

Росіяни розуміють, що може чекати на Перекопський перешийок

Військовий експерт Петро Черник в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що потрібно відсунути лінію бойового зіткнення в глиб суші на Херсонщині, щоб HIMARS змогли працювати по Перекопському перешийку.

За його словами, те, що ЗСУ зуміли втримати і взагалі створити плацдарм на лівому березі Дніпра – це вже успіх.

"Чому він нам потрібен? Тому що Херсон мав би видихнути від артилерійських ударів. Маємо розуміти, що утворення справжнього великого плацдарму – це робота з Перекопського перешийку в потенціалі", – висловився експерт.

На його думку, потрібно відсувати лінію бойового зіткнення на 20-30 км у глиб суші, щоб нарешті HIMARS могли запрацювати по Перекопському перешийку в частині логістики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Захід має готуватися до нападу РФ: що підштовхує Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини