Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яке місто стане ціллю РФ в разі захоплення Часового Яру: що потрібно, щоб зупинити ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке місто стане ціллю РФ в разі захоплення Часового Яру: що потрібно, щоб зупинити ворога

Багато чого залежить від темпів постачання допомоги від західних країн

2 травня 2024, 07:00
Поділіться публікацією:

Росіяни намагаються залучити всі можливі ресурси, щоб посилити наступ, доки Україна не отримала основний масив американської і європейської допомоги. Саме тому надходять тривожні сигнали від Часового Яру Донецької області. Яке місто може стати наступною ціллю РФ в разі захоплення Часового Яру? Що потрібно, щоб зупинити ворога? Видання "Коментарі" розбиралося в цих запитаннях, проаналізувавши думки експертів.

Яке місто стане ціллю РФ в разі захоплення Часового Яру: що потрібно, щоб зупинити ворога

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Україна перекинула до Часового Яру додаткові частини

Полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт та військовий льотчик-інструктор Роман Світан в ефірі "24 каналу" заявив, що наразі одне з першочергових завдань російських окупаційних військ полягає в захопленні Часового Яру Донецької області. Після цього окупанти можуть націлитися на Торецьк.

Експерт зауважив, рухатися в бік Торецька з Очеретиного росіянам складно, оскільки він розташований на тій висоті, що й Горлівка. Крім того, Торецьк є панівною висотою в цьому районі.

Тому, за словами Романа Світана, рух противника в напрямку міста можливий лише з Півночі – з висот Курдюмівки, Кліщіївки та Андріївки. І доки український гарнізон стоїть у Часовому Ярі, ворог пройти там не зможе. Саме тому захоплення Часового Яру є одним із основних завдань для окупантів.

"Я думаю, Часів Яр вистоїть, отже – не буде жодної проблеми для Торецька", – заявив експерт. 

Він додав, що Україна перекинула до Часового Яру додаткові частини. Крім того, туди попрямували перші партії боєприпасів.

Росіяни будуть намагатися максимально ефективно використати травень

Військовий експерт Михайло Самусь в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що російські загарбники зараз атакують не лише в напрямку Часового Яру Донецької області. Ворог намагається діяти на кількох напрямках одночасно.

"Росіяни будуть намагатися максимально ефективно використати травень, оскільки розуміють, що вікно можливостей закривається. Адже Україна по мірі отримання американської і європейської допомоги, буде мати більше можливостей, боєприпасів. Буде більше можливостей застосування артилерійського вогню, з метою не допустити прориву окупантів на різних напрямках", – висловився експерт.

За його словами, як тільки в українських захисників буде достатня кількість артилерійських боєприпасів, протитанкових засобів та fpv-дронів, ворожий наступ завершиться. Усе залежить від темпів постачання допомоги від західних країн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — перспективи російсько-української війни у травні: чи варто очікувати перелому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини