Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як ЗСУ вдалося розгромити величезну колону РФ під Вугледаром – чого добивається ворог під Бахмутом
commentss НОВИНИ Всі новини

Як ЗСУ вдалося розгромити величезну колону РФ під Вугледаром – чого добивається ворог під Бахмутом

Під Вугледаром окупанти були переконані, що можуть пересуватися полями колонами, що мінні поля зачищені

16 лютого 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Російські війська на Донбасі вже ведуть той самий масований наступ, про який говорили раніше багато експертів. Гарячіше всього під Бахмутом та Вугледаром. Як і звідки намагаються атакувати окупанти. За рахунок чого ЗСУ вдається завдавати противнику ударів, внаслідок чого Росія зазнає величезних втрат? У цих питаннях "Коментарі" розбиралися разом із експертами.

Як ЗСУ вдалося розгромити величезну колону РФ під Вугледаром – чого добивається ворог під Бахмутом

Бої за Бахмут. Фото: із відкритих джерел

Метою під Вугледаром був прорив української оборони

Глава українського Центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан в ефірі каналу "1+1" заявив, що неправильно говорити, що росіяни по всій лінії фронту діють однотипно. На підступах до Бахмута росіяни використовували та використовують метод "м'ясних валів", коли піхота масового штурмує позиції ЗСУ. Така тактика дуже сподобалася російському командуванню у ПВК "Вагнер". А ось під Вугледаром вже окупанти діють із застосуванням своїх найкращих, елітних підрозділів, усього спектра броньованої техніки.

Експерт зазначив, що під Вугледаром російські війська намагаються прорвати оборону ЗСУ. Самовпевненість росіян, заявляє експерт, вже зіграла з ними злий жарт. Вони були переконані, що можуть пересуватися полями колонами, що мінні поля зачищені. У результаті це привабило до того краху і провалу, коли була розбита ціла колона російської техніки.

"Наші бійці розстрілювали цю техніку, а росіяни відступали за новозамінованими полями. Це спричинило повний розгром елітних частин РФ", — підсумував Кузан.

Окупанти намагаються перерізати дві траси

Військовий оглядач, майор запасу та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман в ефірі "ТСН" розповів, що російські загарбники намагаються оточити Бахмут Донецької області з півночі та півдня, бої відбуваються у передмісті, українські захисники відловлюють численні ворожі ДРГ.

"Вони (Ред. — росіяни) намагаються атакувати з двох напрямків, оточити місто. З півночі — це Червона Гора, це траса, яка йде на Слов'янськ. З півдня це Годинник Яр — траса на Костянтинівку. Цими трасами ми поставляємо озброєння, їжу , воду — все, що необхідно для наших військовослужбовців, які там перебувають. На даний момент ця каблучка не замкнута, принаймні, у Годиновому Яру. Дорога, яка йде на Костянтинівку, не перебуває під контролем ворога", – зазначив Гетьман.

Експерт розповів, що вже є рішення заборонити в'їзд у Бахмут усім, окрім військовослужбовців.

"Це пов'язано з тим, що бої відбуваються безпосередньо в передмісті, і там з'явилася дуже велика кількість ворога, які з тилу можуть завдавати шкоди нашим Збройним силам, які там тримають оборону", — уточнив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може призвести до розпаду Росії – чи є передумови для цього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини