Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як зігрітися в квартирі у разі блекауту: поради експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зігрітися в квартирі у разі блекауту: поради експертів

Фахівці у сфері ЖКГ розказали, як протриматися кілька діб у разі відсутності тепла й електрики в квартирі.

19 грудня 2022, 12:30
Поділіться публікацією:

Росія, зазнаючи невдач на фронті, атакує об’єкти нашої інфраструктури, аби заморозити українців. “Коментарі” поцікавилися в експертів зі сфери ЖКГ, як зігрітися мешканцям квартир, якщо холодні батареї і немає електрики. 

Як зігрітися в квартирі у разі блекауту: поради експертів

Фото: https://pixabay.com/


Одну — дві доби цілком реально витримати, каже Олександр Сергієнко. 


“Можна нагріти на газу цеглини. Вони певний час будуть гарячими, якесь приміщення можна буде обігріти. Також доцільно грітися гарячими напоями, а в ліжко покласти пляшки з гарячою водою. Під ковдрою людина сама виділяє достатньо тепла, якщо добре вкритися, то цілком комфортно вдасться переночувати”, — розповідає фахівець. 


Але якщо зовні мінусова температура й будинок поступово замерзатиме, тоді залишатися в ньому стане неможливо, застерігає Сергієнко. 


Олексій Тихонов звертає увагу на правила пожежної безпеки, на які варто зважати, використовуючи в помешканні туристичні газові пристрої.


“Більшість фото після вибуху газових туристичних балонів — у кухні на фоні плити, — каже Тихонов. — Ніхто не говорить, яким чином вони там вибухають. Але це наводить на думку, що люди чомусь ставлять їх на електричну плиту. Коли світло вмикається, плита працює, нагріває балон і він вибухає”.  


Крім того, треба зважати на якість пристроїв.


“Велика кількість туристичних плиток куплена на китайських сайтах, без сертифікатів. Це небезпечно. Крім того, багато людей не знає законів фізики й не розуміє: щоб газ горів, потрібен кисень. Тобто треба відкривати вікна. Поки працює така грілка, повинне бути провітрювання. Газ небезпечний не тільки чадним газом, а й тим, що він може вибухнути. У більшості випадків треба, щоб у приміщенні накопичилася критична кількість газу і за найменшої іскри станеться вибух”, — наголошує експерт. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Толик

19 грудня 2022, 12:55

А к жопе кирпичможно привязать? Там тоже газ выходит, может кирпич нагреется. На чай дышать что бы горячим без света стал?


Новини