Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як живуть діти у прифронтових зонах України: історія Діми із Ямполя
commentss НОВИНИ Всі новини

Як живуть діти у прифронтових зонах України: історія Діми із Ямполя

Попри щоденну небезпеку, відсутність належних умов життя та близькість до бойових дій і лінії розмежування, у селах на Донеччині продовжують жити сім’ї з дітьми

16 травня 2023, 12:25
Поділіться публікацією:

Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на "LIGA.net".

Як живуть діти у прифронтових зонах України: історія Діми із Ямполя

Діма із Ямполя.Фото LIGA.net

За десять кілометрів від фронту, у Ямполі мешкає 17 дітей, зауважують журналісти видання. Серед них і Діма. Його сім’я не залишила рідну оселю ані з приходом великої війни, ані під час окупації. І не планує цього робити в майбутньому. Попри не легкі обставини та важке дитинство,  він вірить у ЗСУ та мріє про кар’єру військового.

"Воєнним буду, буду захищать Україну, — відповідає Діма, на запитання журналістів, ким він буде, коли виросте.

На його думку, військовий має бути серйозним та нічого не боятися. А також, має мати військову амуніцію. Після "прильоту" неподалік, коли загинув сусід хлопчика, Діма боїться лягати спати у будинку й щовечора спускається до підвалу, додають кореспонденти.

"Боюсь, що прилетить", — каже дитина.

Дітей, що залишились у селі, збирає в одному будинку вчителька, котра допомагає їм підключитися до онлайн-уроків та виконати домашнє завдання. "Сарайчик зі старлінком та генератором біля її будинку гордо називається "освітньо-консультаційним пунктом", пишуть журналісти видання.

На жаль, поблизу лінії розмежування та бойових дій, у населених пунктах продовжують мешкати українці, попри заклики влади евакуюватися.

"Знаю, що у безпосередній близькості до фронту перебуває ще 34 дитини. Нещодавно туди навідувалась віцепрем'єрка Ірина Верещук. Розглядається можливість примусової евакуації, коли один з батьків забере дитину в тил",– розповідає депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков.

Ці сім’ї можуть жити, завдяки підтримці волонтерів, гуманітарних місій, держструктур та міжнародних організацій. Представники котрих, забезпечують місцеве населення їжею, товарами першої необхідності та водою.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Російські загарбницькі війська здійснили вранці 16 травня вже восьму масовану атаку на столицю України. Цього разу вона була винятковою за своєю густиною – велика кількість ракет за дуже короткий проміжок часу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко у Телеграм.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини