Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як захиститись від масованих ракетних ударів: про що Україна може домовитися з НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Як захиститись від масованих ракетних ударів: про що Україна може домовитися з НАТО

Україні потрібні не лише додаткові установки ППО, а й допоміжні системи

5 січня 2024, 10:40 comments1881
Поділіться публікацією:

Вже очевидно, що санкційний тиск на країну-агресора не зміг зупинити виробництво дронів і ракет в РФ. Росія не лише відновила ракетний терор України, а й посилила його. Як захистити Україну від масованих ракетних ударів? Чим можуть допомогти партнери країн НАТО? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Як захиститись від масованих ракетних ударів: про що Україна може домовитися з НАТО

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

Гуманітарна місія країн НАТО могла б дуже нам допомогти

Військовий експерт Олексій Гетьман в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що Україна може спробувати домовитись із країнами-партнерами з НАТО про гуманітарну місію для захисту від російських повітряних атак.

"Спробувати домовитися з нашими партнерами з НАТО, щоб вони в рамках гуманітарної місії поставили свої зенітно-ракетні комплекси, зі своїми військовослужбовцями, зі своїм персоналом, наприклад, уздовж Дніпра, щоб захистити правий берег Дніпра, де переважна більшість наших підприємств", — висловився Гетьман.

Він вважає, що це не означатиме, що країни-партнери втяглися у війну та стали стороною конфлікту. Вони робили таке в інших країнах, це гуманітарна місія. Вони не братимуть участі у бойових діях. Це можна зробити. Але чи підуть вони це, важко відповісти.

"І це означає, що нам не обов'язково просити у них додаткові кошти ППО, вони будуть використовувати свої. Потім, коли війна закінчиться, я впевнений, що вона закінчиться нашою перемогою, вони заберуть свої комплекси та підуть. Тобто вийдуть із гуманітарною місією" , – прокоментував експерт.

Європейський Союз, НАТО та інші структури також мають адекватно реагувати на російські масовані атаки

Екс-глава Служби зовнішньої розвідки України (у 2005–2010 роках) генерал армії Микола Маломуж в інтерв'ю OBOZ.UA заявив, що для того, щоб комплексно захистити Україну від масованих повітряних атак з боку Росії, недостатньо лише посилювати власну систему ППО. Потрібно також завдавати ударів по пускових установках та аеродромах росіян. Україні потрібні не лише додаткові установки ППО, а й допоміжні системи – зокрема радіолокаційне обладнання, яке здатне дезорієнтувати ракети та безпілотники-камікадзе.

"Друге – звичайно, необхідно завдавати ударів по конкретних точках пуску, розташованих у Криму та прифронтовій зоні, де розміщені С-300 та С-400, а також по конкретних військових об'єктах у Росії, де розміщені військові аеродроми та літаки", – наголосив Маломуж.

Третім важливим елементом протидії російським повітряним нальотам на Україну генерал вважає "відповідну реакцію" світової спільноти після кожної такої масованої атаки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — очікування від України, Заходу, Росії: як зміниться війна 2024-го.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини