Як ворог пробрався на Харківщину: у Генштабі зробили заяву

У Генштабі запевняють, що на Харківщині з початку року встановили десятки тисяч мін

Лише у Харківській області з початку 2024 року інженерно-саперними підрозділами Сил підтримки було встановлено десятки тисяч мін. Як передає портал "Коментарі", про це повідомив Генштаб ЗСУ.

За інформацією відомства, підрозділами інженерних військ ЗСУ постійно проводиться робота щодо підвищення живучості військ шляхом виконання заходів інженерного обладнання оборонних рубежів по всій лінії бойового зіткнення.

У Генштабі зазначили, що облаштування фортифікацій – це постійний процес, лінія оборони потребує постійного утримання, вдосконалення та відновлення.

Також відомство підкреслило, що на підрозділи інженерних військ командування Сил підтримки покладено завдання щодо обладнання другого оборонного рубежу та надання допомоги підрозділам ЗСУ з обладнання першої лінії оборони на окремих ділянках фронту.

Читайте також на порталі "Коментарі" - росіяни продовжують просуватися вперед на Харківському напрямку, окупуючи нові села та наближаючись до міста Вовчанська. На Заході військові експерти, деякі політики та аналітики все частіше стали визнавати, що припустилися величезної помилки, затягуючи з наданням допомоги Україні через побоювання, що це викличе нову ескалацію з боку Росії. Путін і так постійно "ескалює", у тому числі змітаючи ракетами та дронами українські міста та інфраструктуру. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" те, що зараз відбувається на фронтах російсько-української війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло - що відбувається на Харківщині: чи є загроза захоплення Харкова.