Рубрики
МЕНЮ
Недилько Ксения
Міністерство оборони України надало інформацію щодо різниці двох типів сухпайків для військових, а також зазначило, що такі раціони мають перекривати всі затрачені енергопотреби в бою.
Ілюстративне фото
Так, звичайний сухпайок містить три основні раціони: сніданок, обід та вечерю. Він включає базові продукти, що забезпечують енергетичні потреби військових, придатний для споживання в польових умовах, якщо є доступ до води та мінімальні умови для зберігання. Склад звичайного сухпайка:
- галети з пшеничного борошна першого сорту;
- сухарі з пшеничного або житнього борошна;
- готові до вживання перші страви (борщ з м’ясом, супи з м’ясом у реторт-упаковці);
- готові до вживання другі страви (каші з м’ясом, овочі з м’ясом у реторт-упаковці);
- кава розчинна, чай, цукор, мед, фруктовий джем;
- перець чорний мелений, сіль, одноразова столова ложка, серветки.
Посилений сухпайок розроблений для більш складних умов служби. Він містить додаткові компоненти, які підвищують його калорійність, енергетичну цінність та автономність, зокрема готову до вживання м’ясну страву, чорний шоколад та сухофрукти, а також безполуменеві нагрівачі їжі.
Нагадаємо, потал "Коментарі" повідомляв, на якому з напрямків бійцям наразі важко, та де намагається просунутися російська армія.
Новини