Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як відреагує Кремль на дозвіл бити західною зброєю по території РФ. Чого слід очікувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відреагує Кремль на дозвіл бити західною зброєю по території РФ. Чого слід очікувати

У МЗС Латвії повідомили, що деякі союзники дозволили Україні бити їх зброєю по території РФ. Як відзначив в ефірі 24 каналу військовий експерт Іван Ступак, Кремль може конфіскувати західні активи та погрожувати ядеркою

2 травня 2024, 21:12
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Латвії Байба Браже повідомила, що Київ отримав від західних союзників зброю, а разом із нею дозвіл на її застосування по території країни-агресора Росії. Раніше існувала сувора заборона із приводу використання зброї партнерів для таких цілей.

Як відреагує Кремль на дозвіл бити західною зброєю по території РФ. Чого слід очікувати

Удар по НПЗ Росії

На думку колишнього співробітника СБУ, військового експерта Івана Ступака, ймовірно, мова йде про те, що таку заборону на застосування своєї зброї знали дві-три країни Європи, які виготовляють один вид озброєння. Наприклад, каже експерт, вони мають спільне виробництво ракети. Тобто, за його словами, ці країні-виробники домовилися між собою і надали дозвіл Україні.

При цьому, як відзначив Ступак, першу реакцію росіян на інформацію про дозвіл застосовувати західну зброю по території РФ, просто передбачити. В першу чергу, підуть погрози щодо конфіскації активів західних країн, які ще є не території країни-агресора, а також традиційно звучатимуть ядерні погрози.

Якщо припустити, що дозвіл на використання своєї зброї по території РФ дали, наприклад, країни Балтії чи Скандинавії, то Росія використає проти них уже випробувану в листопаді 2023 року тактику, вважає Ступак. Зокрема, за його словами, мова йде про систему радіоелектронної боротьби в Балтійському морі. Як підкреслив експерт, росіяни активно користуються цією тактикою і від неї страждає цивільна авіація. Окрім того, додає експерт, метеозонди втрачають координати та зв'язок із землею та супутниками.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше союзники України категорично забороняли використовувати їх зброю для нанесення ударів по території РФ. При цьому відомо, що абсолютна більшість українців вважає, що такі удари необхідно завдавати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини