Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як відбувається “полювання” на ворожі дрони-камікадзе (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відбувається “полювання” на ворожі дрони-камікадзе (ВІДЕО)

В Одеській області працюють створені для боротьби з дронами-камікадзе рашистів мобільні вогневі групи

8 лютого 2023, 21:51
Поділіться публікацією:

Мобільні вогневі групи, які протистоять ворожим "шахедам", швидкі, влучні та непомітні. Професійні команди, що сформовані на базі Національної гвардії України (НГУ), успішно знищують ворожі "шахеди" на Одещині", повідомляють "Коментарі".

Як відбувається “полювання” на ворожі дрони-камікадзе (ВІДЕО)

Мобільні вогневі групи протистоять ворожим «шахедам»

“Надійшов сигнал про наближення ворожого безпілотного літального апарату. Ми висуваємося на визначені позиції, щоб здійснити знищення цієї цілі”, — розповів військовослужбовець НГУ з позивним “Нік”.

А цілі — це зазвичай дрони-камікадзе противника, відомі як Shahed. Цього разу тривога умовна, і бійці лише відпрацьовують порядок дій, але полювання на іранські безпілотники, якими атакує армія РФ, відбувається саме так — спочатку розгортання на місцевості. Координати надають Сили протиповітряної оборони.

“Ми отримуємо азимути — це напрямки, за якими, найімовірніше, відбуватиметься політ цього літального апарату”, — пояснив військовослужбовець НГУ Вадим.

Потім найскладніше — побачити ціль у небі. Якщо все відбувається вночі, бійці застосовують тепловізійні приціли. Зафіксувавши безпілотник, вмикають потужний прожектор, щоб стрільці могли вразити об’єкт. Прорізати темряву такі промені здатні на відстань до 2 км, і це дуже допомагає.

“Всі чудово розуміють, що в темний час доби важко роздивитися маленький об’єкт. А якщо він летить на великій висоті або дуже швидко, то ці рішення потрібно ухвалювати вкрай швидко, і буде краще, якщо його буде видно”, — каже боєць НГУ Вадим.

У бойовій готовності перебувають бійці зі стрілецькою зброєю. Але головне озброєння тут — це американський великокаліберний кулемет Browning. Його перевага, кажуть, — надійність.

“Прицільна дальність 2 км. Нам цього вистачає, щоб дістати того ж “Шахеда”, ту ж “Герань”, і все подібне. Патрони тут трьох типів. У нас бронебійні, бронебійно-запалювальні і звичайних там трохи є. У коробі 100 патронів. Скорострільність до 685 пострілів за хвилину”, — розповів військовослужбовець НГУ з позивним “Неро”.

Наразі в Одеській області на базі Нацгвардії сформовано кілька таких мобільних вогневих груп. Головне їхнє завдання — захист критичної інфраструктури та цивільних об’єктів. Пересуваються підрозділи на потужних позашляховиках.

“Місцевість — трохи бездоріжжя. Особливо, коли погода, так би мовити, несприятлива. Група може виконувати завдання як вдень, так і вночі. Тобто група працює цілодобово. Перебуває в постійній бойовій готовності”, — сказав воїн “Нік”.

До складу таких підрозділів потрапляють найбільш підготовлені військові. Як повідомила військовослужбовиця НГУ Діана, постійно відбувається навчання з бойової, вогневої, тактичної підготовки. Бійці вдосконалюють свої фахові навички і ефективність лише зростає. І вже є вагомі результати. На рахунку одеських мобільних груп безліч знищених дронів-камікадзе.

Як писали "Коментарі", Росія та Іран планують побудувати на території РФ нову фабрику, яка зможе виробляти щонайменше 6000 безпілотників у найближчі роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини