Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як у Росії "перевиховують" українських сиріт: змушують дивитися Конашенкова та збирати АК
commentss НОВИНИ Всі новини

Як у Росії "перевиховують" українських сиріт: змушують дивитися Конашенкова та збирати АК

Щонайменше, РФ вивезла чотири сотні сиріт з інтернатів

27 лютого 2023, 21:05
Поділіться публікацією:

Чотири сотні осиротілих дітей, вивезених Росією в серпні з України, розподілені між 24 установами Російської Федерації. У 21 з них з українськими дітьми здійснюється "патріотичне виховання" — вони змушені стежити за повідомленнями Міноборони країни-агресора про знищення "укронацистів", збирати автомат Калашникова і писати листи підтримки російським солдатам. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на розслідування телеканалу "Дождь".

Як у Росії "перевиховують" українських сиріт: змушують дивитися Конашенкова та збирати АК

Росія викрала в Україні тисячі дітей

"Дождь" вивчав сторінки російських установ у соціальних мережах, з'ясувавши, що українці змушені робити траншейні свічки для фронту разом з російськими дітьми, брати участь у військових виставах, вчитися поводитися з автоматом Калашникова, писати листи російським солдатам і відвідувати їх в госпіталях.

Як дізналися журналісти з листування з російським Міністерством освіти, з 400 викрадених українських дітей, 36 вже опинилися в прийомних сім'ях.

- Поки що Україні вдалося повернути 307 дітей, але сотні, якщо не тисячі дітей, можуть залишитися в РФ, — кажуть журналісти "Дождя". - Деяких дітей вдалося сховати. Лікарі місцевої (херсонської – ред.) лікарні всю окупацію чергували позмінно та підробляли історії хвороби. Мовляв, їх не можна транспортувати. А вихователі херсонського інтернату просто сховали дітей у себе вдома.

Наразі українська влада повідомляє про 16 тис. вкрадених дітей, проте реальна цифра, ймовірно, набагато більша.

Нагадаємо, що Європейська комісія та Польща створили ініціативу, яка шукатиме українських дітей та механізм їх повернення. До діяльності групи входитимуть слідчі дії для збирання доказів викрадення, а також створення механізму дій, який зможе вирішити проблему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

9999

27 лютого 2023, 21:52

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь ----- https://min.lc/vix


Новини