Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як Росія використовує Радбез ООН у війні проти України: подробиці від ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Росія використовує Радбез ООН у війні проти України: подробиці від ISW

За інформацією ISW, Росія використовує Радбез ООН для проведення власних інформаційних операцій

23 січня 2024, 09:42
Поділіться публікацією:

Росія використовує Раду Безпеки ООН для просування власних інформаційних операцій, щоб переконати міжнародних партнерів України не надавати їй військової допомоги. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни.

Як Росія використовує Радбез ООН у війні проти України: подробиці від ISW

Сергій Лавров. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики нагадали, що 22 січня Росія скликала засідання Ради безпеки ООН. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звинуватив країни Заходу у відмові від переговорів, стверджуючи, що Кремль завжди був готовий до діалогу.

За словами топ-дипломат РФ, Москва зацікавлена виключно у переговорах про усунення чинного українського уряду від влади. Таким чином він підтвердив, що Москва все ще офіційно прагне зміни режиму в Києві.

"Лавров продовжував заперечувати незалежність та суверенітет України, помилково стверджуючи, що український народ не має інтересів у війні проти Росії і що Захід підштовхнув Україну до продовження війни. Глава МЗС Росії порадив Заходу зрозуміти, що "формула миру" президента Володимира Зеленського — це шлях у нікуди. Він також стверджував, що чим швидше Захід реалізує це, тим краще буде і для України, і для Заходу", — зазначають аналітики.

Також під час засідання представник РФ стверджував, що "якщо Україна перестане битися, сотні тисяч українських життів будуть врятовані".

В Інституті вивчення війни додали, що Лавров і раніше озвучував подібні меседжі, маючи на увазі, що росіяни можуть окупувати більше території під час війни і що це послабить переговорну позицію України.

Водночас, російський міністр заперечував відповідальність Кремля за побоювання, що РФ може напасти на НАТО в майбутньому, ігноруючи останні тривожні офіційні заяви Москви. Лавров звинувачував українських військових у проведенні ударів по окупованій Росією території, які Кремль використав для підтримки своїх виправдань війни.

Глава МЗС намагався переконувати, нібито "росіяни та українці житимуть так само, як брати та добрі сусіди" після того, як Росія досягне своїх цілей, які ISW оцінює як капітуляцію України та країн Заходу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Захід має готуватися до нападу РФ: що підштовхує Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 січня 2024, 10:11

Якби не розпалювання війни залізом маразма Байдена і підігравання юдейцям, тихо мирно повернулись би Порошенко з Медведчуком. З попами бігав би Новинський, лишались би ті ж корумповані чиновники та мери, і у світі було б спокійно. А якби ще Порошенко не влаштовував заколоти і не захоплював владу то не було б і захоплення Криму і Донбас жив би у мирі. Малоправославия - це помилка і дитя корумпованих, ласих до розкрадання шахраїв.


Новини