Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як Росія скористається «вікном можливостей»: розвідка насторожила прогнозом на найближчий час
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Росія скористається «вікном можливостей»: розвідка насторожила прогнозом на найближчий час

У кращому разі Україні вдасться утримувати лінію оборони

10 травня 2024, 09:45
Поділіться публікацією:

Західна розвідка володіє інформацією, що Росія прагне використати те, що вона вважає "вікном можливостей", для подальшого посилення повітряних і наземних атак на Україну перед основними поставками військової допомоги від США. Як інформує портал "Коментарі", про це телеканалу "CNN" повідомили троє урядовців, знайомих з останніми розвідданими.

Як Росія скористається «вікном можливостей»: розвідка насторожила прогнозом на найближчий час

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Урядовці заявили, що між ухваленням відповідного законопроекту та прибуттям більшої частини допомоги, що матиме суттєве значення на лінії фронту, мине деякий час, і саме цією затримкою, на їхню думку, Росія спробує скористатися.

За словами чиновників, місяці бездіяльності США призвели до втрат для українських сил на полі бою. І зараз є побоювання, що російські війська спробують домогтися подальшого прогресу і закріпити раніше досягнуті успіхи, перш ніж це "вікно можливостей" закриється.

"Західні та українські офіційні особи вважають, що короткострокова загроза посилення атак пов'язана з планами Росії щодо більш масштабного наступу на початку цього літа. Вони занепокоєні подальшою частковою мобілізацією в Росії для відправки більшої кількості "робочої сили" на передову, поки Україна бореться з власною нестачею", — йдеться в публікації.

Що ж стосується перспектив України на найближчі тижні, навіть з урахуванням прибуття нової допомоги, один американський військовий чиновник заявив CNN: "У кращому разі вона утримуватиме лінію оборони".

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація на фронті залишається вкрай складною для України. Поки партнери тягли за допомогою, а ми самі з мобілізацією, Росія поставила економіку на військові рейки, не зупиняла мобілізаційні процеси, вербувала найманців, набиралася військового досвіду, робила уроки з минулих помилок. Є низка факторів, які можуть допомогти нам здобути перемогу, але, на жаль, не все залежить тільки від нас. Тим часом окупанти знову облизуються на Харків, продовжують шалено штурмувати Часів Яр та інші міста Донеччини. Проте ЗСУ продовжують триматися, а українська дипломатія працювати на їх посилення та наближення справедливого миру. Особливості військового та дипломатичного фронтів портал "Коментарі" обговорив із експертами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини