Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як ракетні удари по Україні Кремль підносить росіянам – чому ворог участив такі атаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Як ракетні удари по Україні Кремль підносить росіянам – чому ворог участив такі атаки

Переважна більшість громадян РФ і надалі підтримує агресивні дії проти України, включаючи ракетні удари по нашій країні

2 травня 2023, 11:37 comments3119
Поділіться публікацією:

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що Міноборони РФ активно інформує про частіші ракетні удари по території України, щоб знизити всередині російського суспільства градус напруги напередодні українського контрнаступу. Спеціально для видання "Коментарі" експерти висловили свої думки щодо цих тверджень.

Як ракетні удари по Україні Кремль підносить росіянам – чому ворог участив такі атаки

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Навіть більш щільне освітлення ракетних ударів по Україні, нові бравурні казкові звіти від Міноборони не впливають ні на що

Політичний експерт Олександр Антонюк міркує так:

"Якоїсь особливої зміни у висвітленні російських ракетних ударів офіційною пропагандою країни-агресора, включаючи спікера Міноборони (МО), я не бачу. Як і раніше, вони говорили, що "ефективно" знищують наші військові об'єкти, військову та цивільну інфраструктуру, як розповідали про те, що знищили "Хаймерсів" більше, ніж їх взагалі існує – так і продовжують це робити. Чи робиться це для того, щоб знизити градус напруги у суспільстві? Давайте спершу з'ясуємо – чи взагалі є в РФ суспільство. А також – про яку напругу йдеться. Якщо про напругу у зв'язку з очевидним провалом т.зв. "спецоперації", то вона нікуди не подінеться. І тут напруга не так у "суспільстві", як у Кремлі, де йде боротьба між "елітами". Там, схоже, гостро постає питання про те, хто правитиме після Путіна. З огляду на те, як звужуються комунікаційні коридори можливостей. Навіть поїздка до ПАР на саміт БРІКС стає для Путіна небезпечною, оскільки його можуть заарештувати згідно з ордером Міжнародного кримінального суду".

Все це, продовжує експерт, створює передумови для смути, яка обов'язково очікує на РФ.

"І, припустимо, навіть щільніше висвітлення ракетних ударів по Україні, нові бравурні казкові звіти від Міноборони ні на що не впливають, – упевнений Олександр Антонюк. – Переважна більшість громадян РФ, на жаль, і надалі підтримують агресивні дії проти України. Це у них, схоже, закладено вже на генетичному рівні. Головний мотив РФ був і залишається – окупація України, знищення нашої нації, захоплення нових земель, ліквідація української держави як такої. І поки росіяни мають таку можливість – вони намагатимуться це зробити. Наше завдання – позбавити таких можливостей. Назавжди".

Щоб показати хоч якісь "успіхи", завдаються нові ракетні удари по території України

Політтехнолог Борис Тізенгаузен вважає, що масовані ракетні удари, що відновилися, по українській території, а також їхнє "підсвічування" спікерами МО і пропагандою, це, перш за все, спроба якось відтінити ситуацію, що відбувається на фронті. Ситуацію не дуже радісну для росіян.

"За більш як півроку активних штурмів вони так і не змогли взяти Бахмут. Натомість поклали там десятки тисяч своїх вояків. Розмов про якісь нові цілі т.зв. "спецоперації" вже майже немає. Заяви, що "все йде за планом", викликають швидше роздратування. Настрої в РФ – занепадницькі. Пригожин, Гіркін, низка російських військкорів періодично виходять із заявами про необхідність окопуватися, вигадувати якесь завершення т.зв. "спецоперації". Паралельно з цим триває постійна ротація армійського керівництва. І окупаційними військами, і просто всередині Росії, аж до зняття військово-морських адміралів. Зважаючи на все, це не особливо допомагає", – зазначає експерт.

Але, продовжує він, щоб показати хоч якісь "успіхи", відвести увагу від того, що поступу протягом півріччя фактично немає (і це на тлі величезних втрат), завдаються нові ракетні удари по території України.

"А у звітах МО РФ це подається як знищення деяких натовських центрів на території України, з фантастичною кількістю знищеної військової техніки, боєприпасів та живої сили. Країна-агресор продовжує жити у ілюзорному світі. Ті, хто не має нічого спільного ні з реальною ситуацією на фронтах, ні з реальною ситуацією у світі як такому", – констатує Борис Тізенгаузен.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у РФ зростає кількість нещасних випадків: про що це говорить — хто за цим стоїть.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини