Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як Путін може відреагувати на початок контрнаступу ЗСУ – до чого вже готується РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Путін може відреагувати на початок контрнаступу ЗСУ – до чого вже готується РФ

У Кремлі розуміють, що контрнаступ ЗСУ відбудеться, але знають, коли і на якому напрямку

24 квітня 2023, 09:50 comments4308
Поділіться публікацією:

У низці ЗМІ з'явилася інформація про те, що лідери західних країн закликали "бути готовими" до контрнаступу ЗСУ. Там очікують, що у відповідь на нього Путін застосує будь-які інструменти, включаючи ядерні загрози та кібератаки. Чи справді Путін може використати останні козирі, якщо контрудар ЗСУ буде успішним? І чи є напрямки. Де росіяни вже готуються до контрнаступу української армії? Видання "Коментарі" в цих питаннях розібралося разом із експертами.

Як Путін може відреагувати на початок контрнаступу ЗСУ – до чого вже готується РФ

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Не можна скидати з рахунків ні ядерні погрози, ні кібератаки з боку Росії

Відомий в Україні військовий експерт Олег Жданов в ефірі свого ютуб-каналу заявив, що президент Росії Володимир Путін дійсно може відреагувати на початок контрнаступу ЗСУ, задіявши "усі інструменти, що залишилися в нього". Саме до цього готуються лідери Заходу, які активно підтримують Україну.

Олег Жданов прогнозує, що господар Кремля вкотре вдасться до ядерних загроз, тому лідери країн Заходу зараз роблять все для того, щоб підготуватися та убезпечити весь світ.

"Я неодноразово говорив, що ми не можемо скидати з рахунків ні ядерні погрози, ні кібератаки з боку Росії", — заявив Олег Жданов.

На його думку, Володимир Путін чудово розуміє, що програш у війні проти України – це його політична смерть.

Росіяни намагаються створити на тимчасово окупованих територіях Херсона та Запоріжжя глибоко ешелоновану оборону

Військовий експерт Михайло Самусь в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив думку, що всі дії країни-агресора вказують на те, що вже зараз окупанти готуються до оборонних операцій на тимчасово окупованих територіях України

"Я думаю, що зараз Росія все-таки готується до оборонних операцій. Не до стратегічної оборони, оскільки Путін не затвердить такий план. Не знаю, чи в Росії готується наказ про заходи підготовки до оборонних операцій, але те, що відбувається на Півдні, дуже схоже на підготовку Росії до оборони. Очевидно, що вони намагаються створити на тимчасово окупованих територіях Херсона та Запоріжжя глибоко ешелоновану оборону", — зазначив Самусь.

Експерт наголосив, що Росія продовжуватиме вести приховані мобілізаційні заходи.

"Росія намагатиметься нарощувати свої мобілізаційні резерви. Мобілізованих готуватимуть для того, щоб вони заповнювали ці плани щодо оборони. І для цього їм потрібна реальна велика кількість мобілізованих, оскільки лінія фронту досить велика", — додав експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як довго Путін ще зможе продовжувати війну – на що вистачить грошей у бюджеті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини