Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як планують та від чого залежать удари по Росії: деталі від військового
commentss НОВИНИ Всі новини

Як планують та від чого залежать удари по Росії: деталі від військового

Україна може вивчати кілька місяців об'єкт по якому готується удар.

сьогодні, 15:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко розповів, які фактори враховуються для ураження військових об’єктів РФ. За його словами Україна вже розробила плани, однак вони можуть змінитись, якщо Захід скасує обмеження на використання далекобійної зброї.

Як планують та від чого залежать удари по Росії: деталі від військового

Вибухи у Росії. Фото: БезФормата

Військовослужбовець Іван Тимочко в ефірі "Еспресо" дав коментарі щодо підготови України до ударів по російських військових об’єктах та як ці плани змінить далекобійна зброя Заходу.   

"Якщо будуть дозволи на застосування зброї наших союзників, тоді, звичайно, що масштабування планів збільшиться. Бо плани ударів є, але більшість із них, на жаль, в теорії, з урахуванням того, що ми говоримо, не вистачає матеріального, технічного ресурсу для їх втілення, плани є", — сказав Тимочко.

Військовий пояснює, що завдання удару залежить від багатьох факторів на вивчення яких може піти кілька місяців.   

"Треба розвідати, де знаходиться склад, визначити момент, коли на ньому є найбільше накопичення боєкомплекту. Перевірити, що це дійсно не бутафорне, скажімо, обладнання, а дійсно бойове. Потрібно обійти системи протиповітряної оборони, зберегти цю операцію в режимі таємності. Швидко нанести удар, тобто отримати навіть у себе в структурі ряд погоджень, отримати шляхи прольоту в своїй системі протиповітряної оборони чи безпілотникам, чи ракетам, в залежності, що використовується і яка номенклатура", — розповів військовий.

Крім того,  Іван Тимочко наголошує, що допомога Заходу потрібна не лише для ударів по РФ, але й для безпеки українських сил. За його словами, Україна має забезпечувати режим таємності, де накопичує зброю, місце перебування персоналу та інформацію про льотні маршрути.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що удари по складах боєприпасів у Росії може змінити ставлення Заходу щодо використання далекобійної зброї.

Також "Коментарі" писали про те, що Україна отримує боєприпаси від партнера Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини