Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як окупанти змушують українців отримувати паспорт РФ: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Як окупанти змушують українців отримувати паспорт РФ: деталі

Загарбники залякують українців, які відмовляються від паспорта РФ

12 грудня 2023, 21:53
Поділіться публікацією:

Російські окупанти впроваджують обмеження, які суттєво ускладнюють життя мешканців захоплених територій, які відмовляються отримувати документи РФ та хочуть залишатися громадянами України. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров, передає портал "Коментарі".    

Як окупанти змушують українців отримувати паспорт РФ: деталі

Мешканців окупованих територій змушують отримувати російські документи. Фото з відкритих джерел

За словами Івана Федорова, українців, які відмовилися від отримання паспорта РФ, залякують, їх затримують та відвозять у комендатуру для "з’ясування обставин".

Також мешканці окупованих територій, які не мають російських документів, змушені будуть віддавати окупантам третину своїх доходів, позаяк загарбники вважають їх "іноземцями", для яких податкова ставка на 30% вища, ніж для росіян.  

Федоров не виключає, що окупанти можуть організувати показові виселення з рідних домівок і депортацію українців, які відмовляться від російських документів після неодноразових наполягань. Крім того, без паспорта РФ для людей в окупації вже зараз обмежений доступ до медичних і соціальних послуг.

Разом з тим, відзначив мелітопольський голова, з 1 липня окупанти ускладнили процедуру отримання російських документів. Зокрема, для отримання громадянства РФ необхідно здавати екзамени.

"Таким чином окупаційна "влада" намагатиметься унеможливити перебування українців на тимчасово окупованих територіях без прийняття громадянства РФ", — резюмував Іван Федоров.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін пояснив "традиційними цінностями" та "історичною спадкоємністю поколінь" своє бажання вп'яте обратися президентом РФ. Путін вважає, що "обнулення" його президентських термінів дозволило "стабілізувати державу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини