Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як не програти війну: поради від офіцера ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як не програти війну: поради від офіцера ЗСУ

Щоб не програти війну з Росією, українське суспільство повинно мобілізуватися

4 жовтня 2024, 21:57
Поділіться публікацією:

Підготовка населення в Україні має стати масовою. Мілітаризація суспільства — це вимога часу, якщо ми хочемо вижити, як нація, заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. 

Як не програти війну: поради від офіцера ЗСУ

В Україні потрібна масова військова підготовка. Фото з відкритих джерел

Офіцер зазначив, що для Третьої штурмової головний пріоритет — фронт, але бригада все одно встигає приділяти увагу навчанню цивільних.

"Третя штурмова підтримала створення центру підготовки в Київській області. Ми постійно проводимо вишколи в рамках рекрутингу по всій країні. Людям, які пройшли підготовку, вже не потрібно зайвий раз пояснювати, чому і за що ми боремося", — наголосив майор ЗСУ.

Максим Жорін зазначив, що мобілізація у військо починається не з військкоматів, а з загальної підготовки всього населення та правильної ідеологічної роботи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до кінця 2024 року до лав Збройних сил України хочуть мобілізувати ще 200 тисяч людей. Як пише видання The Times з посиланням на офіцера з Одеси, в ЗСУ не дуже вірять, що зможуть мобілізувати таку кількість новобранців до нового року.   Офіцер розповів виданню, що наразі вдається залучити до лав української армії лише 20% від необхідної кількості призовників. Причини недобору різні — корупцію, брак кадрів та проблеми зі здоров'ям у мобілізованих.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що окупація армією РФ міста Вугледар Донецької області матиме декілька негативних наслідків, заявив військовий експерт Олександр Коваленко. "У ЗСУ була можливість повного вогневого контролю залізниці від Донецька до Волновахи. Після захоплення росіянами Вугледару у росіян зʼявляється можливість відновити активну військову логістику через Волноваху", – розповів Олександр Коваленко. Експерт зазначив, що найближчим часом на цій ділянці фронту у росіян може запрацювати логістика до Запорізької області. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини