Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки ще українців хочуть мобілізувати до кінця року
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки ще українців хочуть мобілізувати до кінця року

До лав ЗСУ хочуть призвати додатково 200 тисяч осіб

3 жовтня 2024, 23:25
Поділіться публікацією:

До кінця 2024 року до лав Збройних сил України хочуть мобілізувати ще 200 тисяч людей.

Стало відомо, скільки ще українців хочуть мобілізувати до кінця року

В Україні погодили новий план мобілізації. Фото з відкритих джерел

Як пише видання The Times з посиланням на офіцер з Одеси, в ЗСУ не дуже вірять, що зможуть мобілізувати таку кількість новобранців до нового року.  

Офіцер розповів виданню, що наразі вдається залучити до лав української армії лише 20% від необхідної кількості призовників. Причини недобору різні — корупцію, брак кадрів та проблеми зі здоров'ям у мобілізованих.

Військовослужбовець закликав НАТО втрутитися та перевірити процеси призову в Україні. Він також вважає, що частина фінансування від західних партнерів має піти на підвищення зарплат українським військовим.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують наступати на Покровському напрямку та дедалі ближче підбираються до міста Селидове. Як повідомив лейтенант ЗСУ із позивним "Алекс", ворог наблизився до Селидового з півдня та може створити велику загрозу ЗСУ у місті. "Армія РФ просунулася на півдні і закріпилася у посадках. Прямо звідти 1-1,5 км до міста, що створює велику загрозу для захисників Селидового", — повідомив лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт прокоментував чутки про готовність канцлера Олафа Шольца зателефонувати російському диктатору Володимиру Путіну. "Канцлер неодноразово зазначав, що зробив би це знову, якби це мало сенс", — пояснив речник уряду Німеччини. Він також нагадав, що востаннє телефонна розмова між Шольцом і Путіним відбулася у грудні 2022 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.thetimes.com/

Новини