Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як масова втрата Росією літаків виплинула на фронт. Штурмовики дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Як масова втрата Росією літаків виплинула на фронт. Штурмовики дали відповідь

Росія протягом лютого втратила 13 літаків. Як повідомив в коментарі 24 каналу заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін, військові відчули, що на фронті стало менше ворожої авіації

1 березня 2024, 18:02
Поділіться публікацією:

Українські військові, які воюють на Донбасі уже відчули, що у ворога стало менше авіації, стверджує Максим Жорін.

 Як масова втрата Росією літаків виплинула на фронт. Штурмовики дали відповідь

Максим Жорін

За його словами, навіть не можна порівняти ситуацію, яка була під час активних боїв за Авдіївку із тим, що відбувається зараз.

Як каже військовий, у той час ворожа авіація практично що пів години скидала на позиції Сил оборони керовані авіабомби.

"Зараз такої активності немає",
— підкреслив Жорін.

Проте, за його словами, окупанти не відмовилися від використанні КАБів. Ці керовані авіабомби і далі прилітають на позиції українських військових, проте їх все ж значно менше, як було колись.

Нагадаємо, протягом двох тижнів лютого окупанти втратили 13 своїх літаків. Серед них А-50, а також – Су-35 та Су-34. При цьому відомо, що найбільше літаків Сили оборони збили в районі Авдіївки, де ворог найактивніше застосовує авіацію для скидання керованих авіабомб.

Крім того, портал "Коментарі" повідомляв, що російські літаки та пілоти все частіше потраплятимуть до зони поразки ППО. Незважаючи на невелику кількість, повітряні сили мають засоби, якими можна їх "діставати". Зокрема, таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив полковник, речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат. Водночас, за словами спікера, незважаючи на те, що не завжди вдається знищити російських льотчиків, окупанти однаково роблять висновки. Є у них також там протиракетні маневри, різні способи уникнути попадання в літак. Але, очевидно, часто їм це вдається. Тож російські льотчики вже відчувають, що вони під прицілом. І це дуже добре.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини