Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як має закінчитись війна: Зеленський назвав наступний тиждень історичним
commentss НОВИНИ Всі новини

Як має закінчитись війна: Зеленський назвав наступний тиждень історичним

Володимир Зеленський наголосив, що закінчення війни в Україні має бути засновано на міжнародному праві.

сьогодні, 07:55 comments1366
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступний тиждень багато в чому може стати історичним у питанні бачення того, як має закінчитись війна в Україні. За його словами, Україна хоче досягти миру, однак він можливий лише на основі міжнародного права та без торгівлі територіями.

Як має закінчитись війна: Зеленський назвав наступний тиждень історичним

Володимир Зеленський. Фото: Інтерфакс-Україна

Володимир Зеленський у вечірньому зверненні за 5 жовтня заявив про підготовку до зустрічі у форматі "Рамштайн", яка може стати позитивною для майбутнього закінчення війни в Україні. 

"Зараз триває робота наших команд – України та США, команд інших наших партнерів для підготовки "Рамштайну" – змістовних рішень і загалом зустрічей і переговорів наступного тижня. І тиждень цей може стати позитивним для нашого захисту, для нашого бачення того, як має закінчитись війна", — сказав Зеленський.

За його словами президента, Україна прагне отримати довготривалу безпеку та гарантії надійного миру. Зеленський наголосив, що це можливо виключно на Формулі миру, яка заснована на міжнародному праві та виключає торгівлю територіями чи суверенітетом України. 

"Україні потрібен мир – справжній, справедливий, – гарантований захист від війни. Це можливо тільки на сильних позиціях. І тільки тоді, коли і наш народ, і наші партнери дійсно обʼєднані. Саме для цього ми працюємо. Дякую всім, хто нам допомагає і хто готовий, так само як і ми, зробити наступний тиждень багато в чому історичним", — заявив Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗМІ заявили про візит Зеленського до США, як спробу організувати переговори з Росією.

Також "Коментарі" писали про колишнього генсека НАТО Єнса Столтенберга, який розповів про варіанти, як закінчити війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини