Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ядерна зброя Росії: У ГУР розповіли складові
commentss НОВИНИ Всі новини

Ядерна зброя Росії: У ГУР розповіли складові

Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України постійно тримає на контролі саме ядерну складову збройних сил РФ

3 січня 2023, 19:19
Поділіться публікацією:

Країна-терористка має в своєму арсеналі всі види ядерної зброї. Як тактичну, так і стратегічну, але воєнна розвідка України постійно слідкує за її переміщенням. Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький розповів в ефірі Телемарафону, пишуть "Коментарі".

Ядерна зброя Росії: У ГУР розповіли складові

У Криму Російська Федерація тримає носії ядерної зброї

"По-перше, ми знаємо усі місця зберігання. По-друге, ми знаємо кількість і розміщення носіїв ядерної зброї саме тактичного рівня. Ми постійно відслідковуємо всі переміщення всіх носіїв. Ми слідкуємо за активними заходами, які може проводити чи проводить дванадцяте головне управління Міноборони РФ. Саме воно відповідає за підготовку і доставляння ядерних зарядів до зброї", — деталізує Вадим Скібіцький.

Попри те, що цей процес надто складний, але в українських військових є досвід моніторингу та розвідки стратегічних та інших навчань саме ядерних сил, які проводилися починаючи з 2014 року і раніше.

"Ми знаємо всі процедурні питання. Через це ГУР МО України постійно тримає на контролі саме ядерну складову збройних сил Росії", – підкреслює представник ГУР Міноборони України.

За даними української розвідки, у тимчасово окупованому Криму Росія тримає носії ядерних боєприпасів наземного, повітряного та морського базування.

"Воєнна розвідка бачить, що на території тимчасово окупованого Криму наразі розміщені носії ядерних боєприпасів наземного, повітряного та морського базування. Йдеться про кораблі, підводні човни, літаки та наземні комплекси, які можуть завдавати ударів ядерними боєприпасами. Потенційно така можливість у Росії є", — каже представник головного управління розвідки Андрій Черняк.

За його словами, окупанти здійснювали певні роботи на об'єкті "Феодосія-13" у с. Краснокам’янка, аби підготувати його для зберігання ядерних боєприпасів, але наразі невідомо, чи завершені ці роботи. Що ж до ризиків для нанесення внаслідок ймовірного ядерного удару Росією, зауважує, що "країна-окупант здатна на все", а "Україна враховує різні варіанти розвитку подій".

Як писали раніше "Коментарі", Путін вже кілька разів пробував налякати світ своїми заявами про можливе використання ядерної зброї. Американське видання The Hill, вважає що президент Росії має ще чотири без’ядерні варіанти, якими може нашкодити Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини