Головна Новини Суспільство Війна з Росією WP вивчив "злиті" секретні документи: у російсько-українській війні на всіх чекає глухий кут
commentss НОВИНИ Всі новини

WP вивчив "злиті" секретні документи: у російсько-українській війні на всіх чекає глухий кут

У WP вважають, що війна в Україні не завершиться перемогою жодної сторони

13 квітня 2023, 08:12
Поділіться публікацією:

Згідно з інформацією із секретних матеріалів, оприлюднених у мережі, очікується, що війна між Україною та Росією триватиме до 2024 року, і жодна із сторін не здобуде перемоги, але обидві відмовляться вести переговори про припинення конфлікту. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Washington Post з посиланням на "злиті" секретні матеріали розвідки США.

WP вивчив "злиті" секретні документи: у російсько-українській війні на всіх чекає глухий кут

Війна в Україні. Фото: Міністерство оборони України

У матеріалі йдеться, що навіть якщо українським військам вдасться повернути собі "значні" території та завдати "значних втрат російським військам", що, на думку американської розвідки, малоймовірно, до мирних переговорів такі події точно не призведуть.

"Переговори про припинення конфлікту малоймовірні протягом 2023 року у всіх розглянутих сценаріях", – йдеться у документі, який раніше не розголошувався.

Оцінка, заснована на ретельному вивченні США чисельності військ, озброєння та техніки кожної зі сторін, може заохотити критиків війни, які закликали великі держави, такі як США та Китай, підштовхнути Київ та Москву до врегулювання та припинення конфлікту, що призвів до вимушеного переміщення мільйонів людей , а також загибелі та поранення сотень тисяч.

Крім прогнозу витратного відкритого конфлікту, нещодавно оприлюднений документ також передбачає, як українські та російські військові лідери реагуватимуть на виклики на полі бою, і передбачає, що рік завершиться для обох сторін лише "незначними" територіальними досягненнями внаслідок "недостатньої кількості військ та постачання для ефективних операцій”.

У матеріалі вказується, що така патова ситуація, коли жодна із сторін не досягне вирішальної переваги, описується в документі як "найбільш ймовірний сценарій".

Для української сторони війна на виснаження призведе до розчарування всередині країни та "критики" щодо того, як ведеться війна, що збільшить ймовірність зміни керівництва, – йдеться у документі. При цьому експерти WP не беруться стверджувати – йтиметься про зміну військового чи політичного керівництва країни. Патова ситуація також призведе до того, що Україна оголосить "повну мобілізацію" населення, прогнозується у документі.

У той же час вона, ймовірно, також посилить удари по території РФ, що викликає занепокоєння деяких офіційних осіб США, які побоюються, що такі атаки можуть змусити президента Володимира Путіна до ескалації, або дати привід Китаю почати летальну підтримку Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ISW розповіли, які наслідки повномасштабне вторгнення в Україну матиме для Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

13 квітня 2023, 08:46

Очікувано. Можливо прозріння в Україні почне наставати у 2024. Що ж чекаємо. Зе це остаточний вирок Україні! Зло у боротьбі зі Злом до добра не веде.


Новини