Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Втратили час даремно": ЗСУ розчаровані Запоріжжям, - AP
commentss НОВИНИ Всі новини

"Втратили час даремно": ЗСУ розчаровані Запоріжжям, - AP

Втома і розчарування охоплюють не тільки владні кабінети України. Бюрократія стає на шляху перемоги.

18 грудня 2023, 22:20 comments3034
Поділіться публікацією:

В  нашій країні  представники бюрократії   встають  на шляху перемоги -  військові ЗСУ  мають  план на зимову кампанію,  проте тут є  сумніви. З причини дурних затримок   під час оформлення  документів,  українську армію  вже "підвели"  на території Запорізької області.

"Втратили час даремно": ЗСУ розчаровані Запоріжжям, - AP

ЗСУ розчаровані Запоріжжям (фото з відкритих джерел)

З причини  незлагодженості в діях, занепокоєння, яке подекуди  виривається  з українських владних кабінетів   стосовно  війни, поступово  пробивається і  на фронт. Про головні проблемні моменти  інформує  AP.

Більш  детально  щодо  випадку на лінії фронту в  Запорізькій області  розказав  український військовий  Константин Денисов.  Адже  недарма  військові називають поточну війну з Росією  "зіткненням дронів". Дрони  дуже потрібні  під час  багатьох  бойових операцій, ціль яких — звільнення України, підтверджує  боєць.

Проте Україна  готувати  операторів дронів "не квапиться". Він розповідає про свій  особистий досвід: щоб оформити  необхідні документи  від кількох державних  організацій  потрібно  чекати 7 місяців 75 військовослужбовцям,  вони за цей термін часу  витратили б на  ліквідацію  загарбників.

"Ми втратили час даремно", -  стверджує Константин.

Занепокоєння військового   розділяють й  представники  командування  військових частин. Вони теж нарікають на зрив під час  виконання  бойових задач, на заваді став  "дефіцит" особового складу та затримка під час  ремонту дронів. 

Але очільник  Міноборони України Рустем Умеров  надає запевнення, що в  держави  достатньо солдат та зброї, аби   почати  новий етап бойових дій. "Ми здатні і можемо захистити наших людей, і ми будемо це робити...У нас є план, і ми будемо за ним йти", — сказав Умєров  під час  грудневого  інтерв'ю представникам  видання.

В Збройних силах України теж  підтвердили, що мають "план" на цю зиму. Як стверджує  командир однієї з ОМБр під Бахмутом "Паркер",  тепер головне — не втрачати  армію. Головна мета – збереження  життя  українських військових. 

"Ми повинні бути чіткими... Цієї зими неможливо звільнити Донецьк або Бахмут, тому що їх (окупантів — ред) занадто багато", -  розповів військовий.

За словами деяких  аналітиків,  Україна, може, навіть поступиться Росії  вже "звільненнями" територіями. При цьому,  ЗСУ примусять РФ  платити за  українську  землю непомірно високу ціну. Про це говорить  старший науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень у Лондоні Бен Баррі.

"Якщо Росія продовжить наступати, найімовірніший результат — вона отримає незначні територіальні здобутки, але зазнає при цьому величезних втрат", — зазначив  міжнародний експерт.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що український генерал розповів про тривожну ситуацію на фронті, яку назвав дуже великою проблемою

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

18 грудня 2023, 22:50

То тепер в нас достатньо зброї для нового потужного контрбліцкригу? Це просто для попереднього її не дали? Здається наша каста корумпованих чиновницьких бояр: депутати чиновники мери, інше гниле, приберегли 95% або для озброєння своїх приватних охоронних утворень (ПВК) для захисту від розлюченої черні, або на продаж. Але ж ознак розкрадання маразм Байден не помітив. Ще й на утримання цього бюрократичного корумпованого чиновницько-депутатського непотребу, величезні гроші витрачаємо. А цих організмів у 5 разів більше, ніж потрібно було для 52 мільйонів, а зараз і подавно. Цей привілейований непотріб живе в іншому вимірі, де немає війни і загроз. Війна і загрози це справа смердів.


Новини