Головна Новини Суспільство Війна з Росією Втрати РФ за два роки війни: оцінка Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Втрати РФ за два роки війни: оцінка Заходу

Загарбники досі здатні компенсувати свої втрати

24 лютого 2024, 22:58
Поділіться публікацією:

За два роки повномасштабної війни втрати армії РФ перевищують чисельність особового складу, який вторгся в Україну в перші дні нападу, йдеться у звіті Міністерства оборони Великобританії.

Втрати РФ за два роки війни: оцінка Заходу

Росія понесла колосальні втрати. Фото з відкритих джерел

За інформацією британської розвідки, підтверджені втрати Росії складають понад 2,7 тис. танків та 5 тис. БМП і БТР, а також на полі бою вбито і поранено близько 350 тис. російських військовослужбовців.

У розвідці Британії відзначили, що до повномасштабного вторгнення в Україну росіяни розгорнули приблизно 130 батальйонних тактичних груп, до складу яких входило близько 1,3 тис. танків, понад 5 тис. БМП і БТР та щонайменше 100 тис. осіб особового складу.

Разом з тим, західні аналітики наголошують, що мобілізація живої сили, виробництво та ремонт військової техніки дозволяють російським окупантам своєчасно компенсувати понесені в боях втрати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за два роки повномасштабного вторгнення РФ безпілотні літальні апарати українського виробництва здійснили справжній прорив. Як пише газета The Times, українські безпілотники на другому році війни змогли навіть атакувати Кремль. Як відзначає видання, попри символічність атаки, "це був сигнал російському диктатору Володимиру Путіну, що Україна має можливість завдавати удари по самому серцю Москви".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну західні держави не наважувалися передавати Україні озброєння, визнав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. При цьому генсек Альянсу зауважив, що згодом ситуація змінилася і зараз Україна регулярно отримує нові пакети військової допомоги від Заходу. "На початку війни світ вагався, чи надавати найсучаснішу зброю. Але зараз все істотно змінилося", — заявив Єнс Столтенберг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини