Головна Новини Суспільство Війна з Росією Втікачі з КНДР запропонували Україні свої послуги: чи скористається Київ шансом
commentss НОВИНИ Всі новини

Втікачі з КНДР запропонували Україні свої послуги: чи скористається Київ шансом

Військові втікачі з КНДР готовій їхати в Україну, щоб переконати військових із Північної Кореї здатися і отримати свободу

сьогодні, 15:54
Поділіться публікацією:

Видання Kyiv Independent з посиланням на гонконзьку газету South China Morning Post повідомило, що група з майже 200 північнокорейських перебіжчиків, які проживають у Південній Кореї, запропонували свій досвід роботи з північнокорейськими військовими, щоб допомогти вести психологічну війну проти союзників Москви.

Втікачі з КНДР запропонували Україні свої послуги: чи скористається Київ шансом

Війська КНДР

"Північнокорейські солдати перебувають там, по суті, як найманці, але ми поїдемо як добровольці з місією доброї волі", — сказав Лі Мін Бок, одна з ключових фігур ініціативи, яка опублікувала звернення про розгортання до посольства України в Сеулі.

"Просто наша присутність в Україні може суттєво вплинути на моральний дух північнокорейських військ", — зазначив Лі, заявивши, що до північнокорейських військ ставляться як до "гарматного м'яса".

При цьому Лі зазначив, що північнокорейські солдати могли б знайти надію та мужність, якщо б військові із КНДР, які втекли звідти, були в Україні. Тоді б вони могли надихнутися на те, щоб перейти кордон у пошуках свободи.

 "Ми всі військові ветерани, які розуміють військову культуру та психологічний стан Північної Кореї краще, ніж будь-хто інший", — сказав Ан Чан Іль, інший член ініціативи, який очолює Всесвітній інститут досліджень Північної Кореї.

Він підкреслив, що військові готові йти туди, де це потрібно, щоб працювати як агенти психологічної війни – через трансляції з гучномовців, розповсюдження листівок і навіть виступаючи в ролі перекладачів.

Тобто, як каже координатор міжнародної спільноти InformNapalm Роман Бурко, фактично, горизонтальні волонтерські й добровольчі ініціативи готові надавати підтримку і допомогу, але справа тепер у міждержавному врегулюванні на дипломатичному рівні чи зможе Україна оперативно доправити групи північнокорейських перебіжчиків-волонтерів та дати їм можливість працювати з військовими перекладачами на передовій.

Бурко визнає, що це досить складний процес, який потребує політичних рішень і введення нових механізмів взаємодії, з урахуванням безпеки операцій та інших аспектів. Проте, це також може стати безцінним досвідом, який може допомогти переломити задум противника щодо використання північнокорейських солдатів на передовій, додав експерт.

"В будь-якому разі ми радимо політикам і дипломатам не поспішати робити заяви, що "нібито це не реально і складно реалізувати". Навіть якщо ці процеси складні, то потрібно залишати туман війни, щоб ворог не мав чіткого розуміння чи буде активована вказана опція з нашого боку, чи ні", — відзначив Бурко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, як РФ планує використовувати військових з КНДР.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини