Головна Новини Суспільство Війна з Росією ВСУ наступають: Росія стягує сили для захисту Курська
commentss НОВИНИ Всі новини

ВСУ наступають: Росія стягує сили для захисту Курська

Просування української армії у Курській області: подробиці від британської розвідки

16 серпня 2024, 18:00
Поділіться публікацією:

З 6 серпня українські війська значно просунулися на території Курської області, охопивши зону вздовж фронту завдовжки 40 кілометрів. За даними британської розвідки, російські сили, які спочатку розташовані в регіоні, виявилися нездатними стримати просування кількох штурмових батальйонів ЗСУ. У відповідь Кремль розпочав активне перекидання військ та будівництво оборонних укріплень, намагаючись перешкоджати подальшому наступу. Про це йдеться у зведенні розвідки Британії.            

ВСУ наступають: Росія стягує сили для захисту Курська

ЗСУ прорвалися на 40 км у Курській області

Незважаючи на зміцнення та прикордонні сили, українські підрозділи змогли виконати стратегічно важливий прорив. Ситуація на фронті швидко змінюється, і в міру того, як Кремль збільшує свою присутність у регіоні, загострюється і напруженість.

Розвіддані Великобританії вказують на значні переміщення російських військ, ймовірно, з інших напрямів фронту, що свідчить про прагнення зміцнити позиції Курської області. Кремль запустив будівництво нових оборонних споруд та пости у регіоні, намагаючись створити перепони для подальшого просування українських сил.                                                                            

"Після початкової плутанини та дезорганізації російські сили розгорнули великі сили в регіоні, зокрема, ймовірно, з інших місць уздовж лінії зіткнення", — зазначено у зведенні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Заступник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що західні союзники знали про плани України щодо Курської області. Незважаючи на офіційні заяви про незнання, обговорення проводились таємно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини