Головна Новини Суспільство Війна з Росією Всі гарно влаштувались на кістках українців. Як Україні змусити Пекін «попітніти»
commentss НОВИНИ Всі новини

Всі гарно влаштувались на кістках українців. Як Україні змусити Пекін «попітніти»

Україна повинна і далі продовжувати завдавати ударів по російським НПЗ, вважає політолог Тарас Загородній. Також він вказав, які цілі можуть вибрати Сили оборони, щоб ліквідувати загрозі із півночі та півдня та змусити Китай «попітніти»

10 квітня 2024, 16:31 comments2298
Поділіться публікацією:

Судячи з істерик, які лунають у Вашингтоні стосовно ударів по російським НПЗ та нафтопроводах, Україна впритул наблизилася до точки біфуркації в нафтогазовому секторі у сусіда, вважає Тарас Загородній. Саме тому, на його думку, Україна повинна продовжувати робити те, що робила.

Всі гарно влаштувались на кістках українців. Як Україні змусити Пекін «попітніти»

Удари по НПЗ

При цьому, підкреслює експерт, США пропонують Києву відмовитися бити по російським НПЗ, проте не зрозуміло, у чому тут інтерес України.

"Щоб знову переобрався Байден і ще чотири роки компашка Саллівана-Бернса нам мозок компостувала та змушувала українців воювати проти КАБів голими руками? Вам потрібні вибори? Так давайте зброю. У 73 році Ізраїлю виділили допомогу протягом 9 годин. Без всіляких Конгресів. Просто наказом Ніксона. Так, ворушіться"
, — написав у Фейсбуці експерт.

При цьому він додав, що потрібно завдати "профілактичних" ударів по НПЗ Білорусі, які забезпечать спокій на північному кордоні України. І це, каже експерт, потрібно робити під гаслом про захист східних флангів НАТО та "просуванню демократії".

"Що у принципі правда. Немає палива — немає нападу на Литву та Польщу, як погрожував Лукашенко"
, — додав Загородній.

На його думку, після того, як Україна отримає F-16, необхідно провести операцію у Придністров'ї без будь-яких запитів з боку Молдови.

"Забрати зброю як трофей, яка там ще є, та віддати законному уряду Молдови керування їх територією. Чи будуть протести з боку Молдови? Ну, може буде. Пару місяців. Але ми їм віддаємо енергетику в їх руки ( Молдова змушена закуповувати електроенергію у Придністров'ї, бо своїх потужностей майже немає) та перекриваємо ще один сепаратистський анклав у вигляді "гагаузької автономії", що дозволить Молдові взяти під контроль і цей регіон нарешті"
, — вважає Загородній.

Таким чином, впевнений експерт, Україна різко покращить своє стратегічне становище, адже не буде загрози ні з півночі, ні з півдня, а це дасть можливість сконцентрувати військовий ресурс саме там, де є найбільша необхідність.

"Думаю час промацати компресори на нафтопроводах до Новоросійська та портів на Балтиці. Це реальні санкції проти них. Також, думаю, що час промацати газогони, що ведуть у бік Китаю, якщо є можливість. А то Китай та Росія нахилили Казахстан, щоб він надавав транзит російського газу у Китай. Нехай у Пекіні теж трохи попітніють. А то всі якось гарно влаштувалися на кістках українців"
, — говорить політолог.

За його словами, зі знищеною системою нафто та газопроводів Росії буде дуже невесело воювати проти України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що глава Пентагону Ллойд Остін закликав Україну не бити по російським НПЗ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини