Головна Новини Суспільство Війна з Росією Все буде максимально демократично. Омбудсмен розповів про мобілізацію за новими правилами
commentss НОВИНИ Всі новини

Все буде максимально демократично. Омбудсмен розповів про мобілізацію за новими правилами

Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що в нього немає принципових зауважень щодо закону про мобілізацію. За його словами, вся процедура буде мати максимально демократичний вигляд

16 квітня 2024, 18:05
Поділіться публікацією:

Найкращим варіантом, на який можна було сподіватися назвав на брифінгу закон про мобілізацію уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Все буде максимально демократично. Омбудсмен розповів про мобілізацію за новими правилами

Дмитро Лубінець

За його словами, профільний оборонний комітет врахував практично всі принципові зауваження, які його офіс мав до законопроєкту. Як підкреслив Лубінець, тепер весь процес мобілізації не має складової примусу і виглядає цілком демократично.

Окрім того, він додав, що абсолютно всі військовозобов'язані повинні пройти процедуру щодо перевірки своїх даних у реєстрі. Тільки після цього ті чоловіки, які не будуть виконувати норми закону, будуть підпадати під дії знову ж таки демократичних принципів у нашій державі.

Лубінець підкреслив, що працівники ТЦК звертатимуться до органів Національної поліції щодо порушників. При цьому омбудсмен підкреслив, що тільки органи Нацполіції будуть відкривати кримінальне або адміністративне провадження та займатися особами, які не виконують дії ухваленого закону.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що законопроєкт про мобілізацію підписав спочатку спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, а потім і президент Володимир Зеленський. Відомо, що через місяць він набуде чинності.

Прикметно, що народні депутати не були впевнені в тому, що президент підпише законопроєкт про мобілізацію. Вони відзначали, що були всі шанси, що він, наприклад, може його відхилити чи повернути у Верховну Раду на доопрацювання. Одним словом, додавали нардепи, Зеленський повинен був ухвалити політичне рішення.

Очевидно, що, власне, саме таке рішення і було ухвалено, оскільки вже неодноразово звучала інформація про те, що на фронті катастрофічно не вистачає людей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини