Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вражаюча сума: стало відомо, скільки українці задонатили з початку війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Вражаюча сума: стало відомо, скільки українці задонатили з початку війни

Названо суму, яку українці пожертвували на потреби армії після 24 лютого 2022 року

5 грудня 2023, 23:11
Поділіться публікацією:

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну громадяни задонатили на підтримку Збройних сил понад 100 мільярдів гривень. Відповідну інформацію оприлюднило Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України, повідомляє портал "Коментарі".

Вражаюча сума: стало відомо, скільки українці задонатили з початку війни

Українці продовжують допомагати армії. Фото з відкритих джерел

Згідно з підрахунками, лише за перший рік війни громадяни України пожертвували кілька десятків мільярдів гривень, а з лютого 2022 року до травня 2023 року приватні компанії, фінансові установи та фізичні особи задонатили на потреби Сил оборони 98,9 мільярдів гривень. 

Також повідомляється, що з січня по вересень 2023 року на рахунки лише найбільших українських волонтерських фондів надійшло 12,5 мільярдів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що виділення Україні 50 мільярдів євро допомоги може опинитись під загрозою з причини існуючих розбіжностей серед країн Євросоюзу щодо бюджету. Рішення про майбутню чотирирічну програму допомоги повинні ухвалити на саміті 14-15 грудня. Зусиллям Євросоюзу щодо досягнення компромісу перешкодить перемога ультраправих на чолі з Гертом Вілдерсом під час нещодавніх виборів в Нідерландах та нещодавнє рішення німецького суду, що обмежить державні запозичення.

"Коментарі" також писали, що у США тривають торги навколо допомоги Україні в рамках політичного протистояння республіканців і демократів, що загострилося. Голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель закликав на цьому фоні посилити підтримку України з боку ЄС. Українське питання за останні роки міцно пов'язане із питанням нового світового порядку не лише Східної Європи. Еліти та аналітичні кола західних країн розуміють – обмеження військової допомоги Україні може супроводжуватись ризиком втратити можливість взяти участь у становленні нового світопорядку на своїх базових засадах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Павло

6 грудня 2023, 03:05

Ще було б цікаво дізнатись скільки з початку задонатили наші владні посадовці, а також скільки вони розікрали. І бажано - поіменно. Думаю, шо були б набагато більш вражаючі суми)))

Павло

6 грудня 2023, 03:04

Ще було б цікаво дізнатись скільки з початку задонатили наші владні посадовці, а також скільки вони розікрали. І бажано - поіменно. Думаю, шо були б набагато більш вражаючі суми)))


Новини