Головна Новини Суспільство Війна з Росією Воюють навіть з мертвими: окупанти викрали з могил тіла українських військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Воюють навіть з мертвими: окупанти викрали з могил тіла українських військових

На Херсонщині загарбники викопали тіла трьох українських воїнів

12 липня 2024, 22:32
Поділіться публікацією:

На тимчасово окупованій території Херсонської області російські загарбники викопали та вивезли в невідомому напрямку тіла трьох українських військовослужбовців.

Воюють навіть з мертвими: окупанти викрали з могил тіла українських військових

Окупанти вчинили акт вандалізму над могилами бійців ЗСУ. Фото з відкритих джерел

За інформацією Центру журналістських розслідувань, окупанти викрали тіла українських бійців, які загинули в перший день повномасштабного вторгнення. Після вивезення тіл росіяни засипали могили.

Повідомляється, що це не єдиний випадок, коли ворог вчиняє наругу над могилами військових. Зокрема, в селищі Брилівка Виноградівської сільської громади на Херсонщині російські окупанти зрівняли із землею десять поховань українських військових.

Історик і військовослужбовець Олександр Алфьоров говорить, що викопування тіл українських військових може бути пов'язане з процесом обміну або спробою приховати сліди злочинів. Він також зазначив, що практика викопування тіл противника поширена та може мати різні причини, включно із замітанням слідів.

Наразі точно невідома мета таких дій російських загарбників на окупованій частині Херсонщини. Також достеменно невідомо, куди вивезли тіла захисників України та якою є практика ставлення окупантів до поховань учасників бойових дій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники використовують тіла своїх загиблих як "обманки" для ЗСУ, розповів військовий Кирило Сазонов. "Для наших дронників у районі Шумів ворог зробив "хибну ціль". Розсадив своїх "двохсотих" в окопах. Типу, відпочивають. Пілоти були здивовані такою безтурботною поведінкою піхоти противника. Виявилося – обманка. Як же байдуже вони ставляться до своїх загиблих, взагалі незрозуміло", — розповів Сазонов. За його словами, в окупантів взагалі нічого не вийшло на Торецькому напрямку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини