Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог значно просунувся на Донбасі: карта DeepState
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог значно просунувся на Донбасі: карта DeepState

Окупанти мають успіх на кількох ділянках фронту

сьогодні, 08:18
Поділіться публікацією:

Ворог просунувся у Кругляківці, Максимільянівці, біля Петропавлівки, Часового Яру, Гірника, Новоселидівки, Воздвиженки, Желанного Другого та Зоряного. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію аналітиків DeepState до оновленої мапи бойових дій.

Ворог значно просунувся на Донбасі: карта DeepState

Мапа бойових дій DeepState, скріншот

Російські війська також продовжували наступальні операції на північний схід від Харкова в районі Вовчанська і Стариці 18 і 19 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Повідомляється, що окупанти нещодавно просунулися на південний схід від Куп'янська під час посиленого механізованого наступу чисельністю до роти 19 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 жовтня, показують, що ворог нещодавно просунувся вздовж вулиці Лугової на південному заході Кругляківки під час цього наступу.

Українські підрозділи, які відбили напад, повідомили, що українські війська знищили вісім російських бронемашин та три танки, а також пошкодили ще шість бронемашин.

Українські сили незначно просунулися на південний схід від Куп'янська на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 19 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 жовтня, вказують на те, що українські сили нещодавно відвоювали позиції вздовж вулиці Осіння у північній частині Кругляківки. Головне управління військової розвідки України (ГУР) заявило 18 жовтня, що українські сили витіснили російські сили з Кругляківки у період з 7 по 14 жовтня та знищили у населеному пункті російських військовослужбовців чисельністю до взводу.

Пропагандисти стверджують, що окупанти просунулися в Колесніківці та Торському, але ISW не виявив візуального підтвердження цих заяв.

Ні українські, ні російські джерела не повідомляли про наступальні операції на напрямі Сіверська 19 жовтня. Російське джерело заявило, що несприятливі погодні умови на напрямі Сіверська не дозволяють російським та українським силам повною мірою використовувати безпілотники.

Окупанти продовжили наступальні операції у районі Часового Яру 19 жовтня, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Геолокаційні кадри, опубліковані 18 жовтня, вказують на те, що окупанти нещодавно просунулися у східному Торецьку. На додаткових кадрах за 18 жовтня видно, як українські війська завдають удару російському механізованому взводу, що складається з чотирьох бойових машин піхоти, у південній частині Щербинівки (на захід від Торецька), що вказує на те, що ворог нещодавно просунувся в цьому районі і, мабуть, захопив Нелипівку.

Також окупанти нещодавно просунулися у напрямку Покровська. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 жовтня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на південну околицю Воздвиженки. Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 19 жовтня, показують, що українські війська завдають ударів по загарбникам у Зоряному, що вказує на те, що окупанти нещодавно просунулися у цьому районі та, ймовірно, захопили Желанне Друге.

Російське Міноборони заявило, що окупанти захопили Зоряне, а ворожий військкор заявив, що окупанти просунулися на 0,5 кілометра в Лисівці, на 1,2 кілометра на захід від шахти Коротченка (на східній околиці Селідово) і на один кілометр №2. Однак ISW не виявив підтвердження цим заявам.

Ворог нещодавно просунувся у західній частині Максимільянівки на Донеччині. Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 19 жовтня, показують, що українські війська відбивають посилену механізовану атаку російського взводу, що складається з трьох бронемашин і двох танків, на південь від Максимільянівки, що вказує на те, що російські війська нещодавно просунулися в цьому районі. Українські війська також нещодавно відбили механізовану атаку російського батальйону поблизу Максимільянівки, і ISW продовжує оцінювати, що настання або вірогідне настання грязьових умов через сезонну дощову погоду, ймовірно, спонукає російське військове командування активізувати механізовані атаки в західній частині Донецької області.

Також окупанти нещодавно просунулися на південний захід від Донецька в районі Вугледару на тлі наступальних операцій у цьому районі 19 жовтня. На геолокаційних кадрах видно, що російські війська нещодавно трохи просунулися в західній частині Золотої Ниви (на північний схід від Вугледару).

Російський військкор заявив, що окупанти займають половину Катеринівки, а інший блогер заявив, що повідомлення про те, що окупанти захопили населений пункт, є неточними. ISW не виявив візуального підтвердження того, що російські війська займають половину Катеринівки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини