Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог змушує українських дітей ставати операторами дронів: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог змушує українських дітей ставати операторами дронів: що відомо

На окупованих територіях дітей залучають до навчань росіян

14 березня 2024, 00:40
Поділіться публікацією:

Російські загарбники звозять українських підлітків з тимчасово окупованих територій на збори “юних техніків”, під час яких будуть навчати управлінню безпілотниками.

Ворог змушує українських дітей ставати операторами дронів: що відомо

Окупанти вербують дітей у свої ряди. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, на збори везуть близько 100 дітей 14-17 років, які перебувають у лавах “юнармії”. Зазначається, що збори відбудуться у квітні в одному з таборів Краснодарського краю РФ.

У Центрі спротиву також зауважили, що 9 травня на тимчасово окупованих територіях відбудеться посвята дітей, які вступили до “юнармії”. До 9 травня в усіх школах на захоплених територіях Херсонщини та Запоріжжя мають створити осередки “юнармії”.

Центр національного спротиву закликав батьків приділяти більше уваги патріотичному вихованню дітей, ігнорувати ініціативи ворога та повідомити про “інструкторів” і агітаторів окупантів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські командири зізналися, що через брак снарядів та активний наступ росіян Збройні сили не зможуть довго протриматися. Видання Der Spiegel поспілкувалося з українськими офіцерами, щоби вияснити ситуацію на різних ділянках фронту. За словами офіцерів ЗСУ, якщо окупанти посилять атаки, то через гостру нестачу особового складу, зброї та боєприпасів українцям не вдасться надовго зупинити їх. Тоді українським підрозділам доведеться відступати на позиції, які слабо підготовлені для оборони.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що очільник Білого дому Джо Байден розкритикував свого конкурента на виборах президента США Дональда Трампа за зустріч у Флориді з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Президент США наголосив, що виступає за майбутнє, в якому американці будуть захищати демократію, а не применшувати її.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини