Ворог тисне: де в Україні ухвалено рішення посилити евакуацію

За повідомленням Харківської ОВА, у Куп'янському районі дуже непроста ситуація

Російські війська продовжують терор проти цивільних та цивільної інфраструктури в Харківській області. У зв'язку з непростою обстановкою в Куп'янському районі буде посилено евакуаційні заходи. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє Telegram-канал голови Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олега Синєгубова.

Голова Харківщини зазначив, що останнім часом спостерігається посилення ворожого обстрілу з різного виду зброї.

Він додав, що сьогодні на території Куп'янської громади проживає понад 4 тисячі мешканців, серед яких більшість, це люди похилого віку.

"Тому важливо, щоб кожен усвідомлював необхідність виїзду у безпечніші місця. Спільними зусиллями повинні допомогти нашим людям", - пояснив Олег Синєгубов.

Зокрема голова Харківської ОВА додав, що для всіх евакуйованих були забезпечені: резерви для тимчасового проживання; гаряче харчування; продовольчі та гігієнічні набори; теплий одяг для евакуйованих; супровід.

Зазначимо, раніше Генштаб ЗСУ у своєму зведенні повідомляв, що Росія значно активізувалася на Куп'янському напрямі.

"Противник активізувався на Куп'янському напрямку", - зазначають військові.

Сили оборони відбивали штурмові дії недалеко від Петропавлівки, Степової Новоселівки, Колесниківки, Лозової, Кучерівки, Сіньківки, Кругляківки, Новоосинового, Вишневого та Піщаного.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російські загарбницькі війська залучають усі можливі види озброєння, щоби прорвати лінію оборони ЗСУ в районі Куп'янська на Харківщині. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів Максим Вичавка – начальник штабу 4-ї прикордонної комендатури швидкого реагування бригади "Помста".