Ворог просувається: стало відомо, де Силам оборони потрібні додаткові ресурси

Окупанти частково просуваються біля Торецька, сказав в ефірі 24 каналу військовий експерт Ігор Романенко

Російські загарбники продовжують наступати на кількох напрямках у Донецькій області, заявив генерал-лейтенант, військовий експерт Ігор Романенко.

За його словами, терористична Росія не досягає значних успіхів на фронті останнім часом, але ситуація на полі бою залишається складною для обох сторін. Інтенсивність бойових дій за добу сягає 150 боєзіткнень.

Як відзначив експерт, ворог має резерви та ресурси для продовження обстрілів артилерією та авіацією, а також для наступальних дій. Найважчими ділянками фронту є Часів Яр, Покровський напрямок та район навколо Роботиного – північніше Вербового, де зараз сіра зона.

При цьому Романенко вказав на те, що російські війська частково просуваються біля Торецька. Силам оборони на цій ділянці потрібні додаткові ресурси, зокрема боєприпаси. Хоча ситуація покращилася, проблему повністю ще не вирішено, підкреслив експерт.

Водночас, за його інформацією, українські військові активно працюють над знищенням можливостей ворога. Наприклад, на окремих ділянках вдається завдавати ударів по ворогу за допомогою штурмової авіації та артилерії, але цього недостатньо для докорінної зміни ситуації.

Тобто, підкреслив Романенко, ситуація на фронті залишається важкою, ведуться запеклі бої. Сили оборони України виконують стратегічну оборонну операцію, головна мета якої – не допустити просування ворога, однак нам потрібні додаткові сили, наголосив генерал-лейтенант.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав ще про один напрямок, де скалася загрозлива ситуація, і ворог може піти на прорив.

Окрім того, стало відомо, що Путін встановив часові рамки щодо захоплення Донецької області.