Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог пішов на штурм позицій ЗСУ за «донецьким сценарієм»: до чого це привело
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог пішов на штурм позицій ЗСУ за «донецьким сценарієм»: до чого це привело

Ворог активізувався на Харківському напрямку, оскільки припустив, що звідти українських військових відправили у Курську область

19 серпня 2024, 14:03 comments2389
Поділіться публікацією:

Юрій Федоренко, командир батальйону ударних БПАК 92-ї окремої штурмової бригади імені Івана Сірка, заявив, що, попри інтенсивні атаки ворога на Харківському напрямку, українські Сили оборони досягають значних успіхів. Зокрема, як повідомив він в ефірі "Еспресо", незважаючи на високу інтенсивність дій противника, Сили оборони успішно утримують свої позиції. За його інформацією, минулого тижня ворог вперше за кілька місяців здійснив масовану ударно-штурмову атаку із застосуванням легкоброньованої техніки, діючи за так званим "донецьким сценарієм". Федоренко розповів, що ворожа бронетехніка, включаючи танки з тралами для розмінування, рухалась у перших рядах.

Ворог пішов на штурм позицій ЗСУ за «донецьким сценарієм»: до чого це привело

Війна в Україні

"На всій цій техніці наварені так звані сараї — металеві сітки, які ускладнюють її знищення протитанковими засобами чи FPV-дронами", — додав військовий.

За словами Федоренка, між бронею та сітками ховалася штурмова піхота ворога, що намагалася максимально швидко прорватися до лінії зіткнення. Після цього бронетехніка поверталася за новими підкріпленнями.

"А наслідок — з 12 ворожих машин 10 були вщент знищені на полі бою. Поодинока піхота, якій вдалося спішитися, теж була знищена. Це стало можливо завдяки об'єднаній роботі бригад, які тримають цей відтинок. Тільки в той день батальйону "АХІЛЛЕС" вдалося знищити 7 одиниць броньованої техніки, 4 танки та 3 БМП. На поточний момент успіху у противника немає, попри високу інтенсивність бойових дій, а також зміну ворожої тактики, зокрема в нарощуванні броньованої техніки", — прокоментував командир батальйону ударних БПАК 92-ї ОШБр.

Федоренко також зазначив, що такий масований штурм ворога вперше за два місяці є наслідком неправильної оцінки росіянами сил української армії. Він припустив, що російські війська помилково вирішили, що частина українських підрозділів перебуває на Курщині.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський повідомив про добрі новини з Курської області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини