Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог немає стратегічної переваги. У ЗСУ розповіли про наступ РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог немає стратегічної переваги. У ЗСУ розповіли про наступ РФ

Росіяни просуваються, однак не володіють стратегічною перевагою

2 травня 2024, 23:35
Поділіться публікацією:

На сході України російські загарбники повільно, але впевнено просуваються впродовж останніх тижнів.

Ворог немає стратегічної переваги. У ЗСУ розповіли про наступ РФ

РФ посилює наступ. Фото з відкритих джерел

Видання Reuters у своєму репортажі розповідає, що ЗСУ хотіли б зробити більше для того, щоби зупинити окупантів, проте не мають достатньо снарядів для відбиття російських атак.  

"Якщо порівнювати з початком повномасштабного вторгнення, коли ми випускали до 100 снарядів на день, то зараз, коли ми випускаємо 30 снарядів, це розкіш", — зазначив командир гармати 148-ї окремої артилерійської бригади Олександр Козаченко.

Видання пише, що українські підрозділи чекають на постачання боєприпасів після того, як минулого тижня було схвалено новий пакет допомоги від США на $61 млрд. 

Командир одного з батальйонів розповів Reuters, що невеликі тактичні успіхи РФ ще не означають значної стратегічної переваги.

Він зазначив, що Росія може кинути в бій набагато більше військових, ніж Україна. Комбат додав, що для російської армії "втратити цілу роту за один день — це ніщо". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міністерстві оборони України повідомили, що електронний кабінет для  військовозобов'язаних громадян запрацює 18 травня. Міноборони пояснило, що для оновлення даних в е-кабінеті, потрібно буде завантажити мобільний застосунок, авторизуватися та заповнити всі необхідні "поля", куди внести персональні дані.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Державний департамент США констатував, що російська армія застосувала хлорпікрин проти українських військ, а також використовувала хімічні засоби для придушення заворушень, порушивши Конвенцію про заборону хімічної зброї. У зв'язку з цим Держдеп США наклав санкції на війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту міноборони РФ, російський Науково-дослідний інститут прикладної акустики та 48-ий Центральний науково-дослідний інститут російського міноборони, які займаються розробкою хімічної зброї. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини