Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог накопичив близько 900 далекобійних високоточних ракет
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог накопичив близько 900 далекобійних високоточних ракет

У Повітряних силах розповіли, скільки ракет накопичила Росія

29 листопада 2023, 22:30
Поділіться публікацією:

Росія накопичила близько 900 високоточних далекобійних ракет. Однак це значно менше, ніж було у ворога минулого року, а тому для атак на українські міста росіяни все частіше використовуватимуть ударні безпілотники. Про це Telegram-каналу "Труха" розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише портал "Коментарі".

Ворог накопичив близько 900 далекобійних високоточних ракет

Речник Повітряних сил України розповів про ракетні запаси РФ. Фото з відкритих джерел

Речник Повітряних сил зазначив, що впродовж останніх трьох місяців окупанти менш активно застосовують крилаті ракети.

"Росія вже третій місяць не застосовує ракети у великій кількості. Маю на увазі крилаті ракети, які ми звикли бачити у нашому повітряному просторі, — Х-101, Х-555 і "Калібри". З чим це пов'язано? Мабуть, ворог розуміє, що тієї кількості далекобійних крилатих ракет, які вони мають, не достатньо, щоби здійснювати постійні, ритмічні удари по наших об'єктах, як це було минулого року", — розповів Юрій Ігнат.

Речник Повітряних сил нагадав, що минулого року ворог використав понад 1000 крилатих ракет і понад 1000 дронів-камікадзе.

Водночас, на сьогоднішній день, відзначив Ігнат, згідно з даними ГУР, ворог має близько 900 далекобійних високоточних ракет усіх видів.

"Це — аеробалістичний "Кинджал", "Калібр", "Іскандер-М", "Іскандер-К", Х-101, Х-555", — розповів Юрій Ігнат. 

Крім 900 далекобійних високоточних ракет, відзначив речник Повітряних сил, у росіян є тисячі ракет С-300, "Онікси", а також авіаційні ракети Х-22, Х-31, Х-59, Х-35. Разом з тим, наголосив Ігнат, "це значно менше, ніж було минулого року".

"Тому можна робити припущення, яке вже підтверджується на практиці (нещодавно росіяни атакували Київ рекордною кількістю БПЛА, застосувавши одразу 75 ударних дронів, — ред.), що ворог буде більше атакувати ударними дронами, виробництво яких налагодив на своїй території", — додав речник Повітряних сил.

Прокоментував Ігнат й закиди, що, мовляв, Київ прикритий ППО тоді, як інші українські міста страждають від ворожих атак.

"Візьмемо останнє зведення (про роботу ППО у ніч на 29 листопада – ред.). 21 "Шахед" був збитий над територією шести чи семи областей. Це говорить про те, що в цих областях є ППО", — зауважив Юрій Ігнат.

Він додав, що риторика про те, що Київ захищений, а інші міста – ні, не відповідає дійсності і шкодить Україні, позаяк російські пропагандисти використовують її для розколу українського суспільства. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини