Головна Новини Суспільство Війна з Росією Волонтерка розповіла, що найбільше зараз просять військові
commentss НОВИНИ Всі новини

Волонтерка розповіла, що найбільше зараз просять військові

Народна депутатка Анна Пуртова поєднує роботу в парламенті з волонтерською діяльністю

19 липня 2023, 17:06
Поділіться публікацією:

Парламентарка від партії "Слуга народу" Анна Пуртова з першого дня широкомасштабного вторгнення Росії в Україну займається волонтерською діяльністю, допомогаючи ЗСУ. Про головні поточні запити військових вона розповіла в інтерв'ю для видання "Коментарі".

Волонтерка розповіла, що найбільше зараз просять військові

Анна Пуртова

За її словами, зараз військові, передусім, просять закрити їх потреби в автотранспорті та дронах.

- Ми почали їздити до військових після того, як Київську область було звільнено, — розказує Анна Пуртова. — Постійно опікуємося трьома батальйонами. Їх направили спочатку на Харків, далі у Донецьку область, потім і на Херсонщині хлопці були, і на Запоріжжі. Ми намагаємося раз на місяць поїхати до них, щоб підтримати, привезти те, що необхідно. Коли вони звільняють нову територію, веземо людям в села необхідні речі.  Який в них настрій?.. Вони дуже сильні, я ними пишаюся. Завжди в гарному настрої, посміхаються, дуже впевнені в собі. Якщо втомлюються, згадую їх і розумію: що б я не робила і як би не втомлювалася, це в порівнянні з ними дрібниці.  Коли я питаю, як вони, часто кажуть: "Ми хочемо бачити ваші мирні картинки — як ви перемагаєте в спорті, мистецтві, як жінки народжують. Ми хочемо бачити, заради чого тут стоїмо". А про проблеми ви знаєте. Основне, що зараз просять, — це машини, тому що вони дуже швидко виходять з ладу. Ось ми буквально в неділю відправили велике авто  для перевезення вантажів на запорізький напрямок. Очікуємо 10 позашляховиків, які також будемо передавати. І це потрібно постійно. Завжди просять дрони. Це така ж нескінченна історія — їх ніколи не буде достатньо. 

Та, незважаючи на проблеми, військові не лише не втрачають бойового духу, а й заряджають ним цивільних, у тилу.

"Сьогодні вранці телефонували хлопці з передової, знов просили одну річ. Вони зараз знаходяться на донецькому напрямку. Я запитала: "Ну скажіть, що і як?" Мені відповіли: "Все дуже добре". І мені цього достатньо – я їм вірю. Не так швидко все станеться, як нам хочеться, але ми рухаємося у правильному напрямку", — впевнена Анна Пуртова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини