Володимир Зеленський критикує Олафа Шольца (ВІДЕО)

Український президент стривожений політикою німецького канцлера Олафа Шольца та його небажання надати танки Leopard 2 для захисту України.

Президент України Володимир Зеленський інтерв’ю Зеленського німецькому каналу ARD. Під час розмови з журналістом український президент розкритикував позицію канцлера Німеччини Олафа Шольца за небажання постачати танки Leopard 2 в Україну.

Українські союзники заявляють, що готові відправити танки Leopard 2 на фронт, якщо Німеччина дозволить їх реекспорт, такої позиції дотримується Польща. Тоді як Фінляндія бажає надати танки німецького виробництва у спільному пакеті від країн ЄС та НАТО.

На заваді обом варіантам стоїть канцлер Німеччини Олаф Шольц, який опирається на три пункти, озвучені раніше – це допомога Україні, не вступати в прямий конфлікт з Росією та не приймати самостійні рішення. Саме останнім пунктом аргументує свої відмови Олаф Шольц, щоб не постачати танки Leopard 2.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на дії німецького канцлера критикую в його бік.

"Ви дорослі, ви можете ще пів року говорити, мірятись впливовістю, але у нас кожного дня гинуть люди. А можна не "якщо", "якби", а просто, ти можеш дати "Леопарди"? Ну дай", - говорить Зеленський та додає, що Україна захищається, тому ці танки не поїдуть по території РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський висміяв Путіна під час виступу на Економічному форумі в Давосі.

Також "Коментарі" писали, що німецька розвідка стривожена втратами українських військових у боях під Бахмутом. За інформацією BND Збройні сили України кожного дня втрачають сотні військових у битвах з російськими солдатами, яких Кремль відправляє як гарматне м'ясо.