Військовий пояснив, що не так з підготовкою українських бійців за кордоном

Український військовий розповів, чому підготовка українських солдатів в інших країнах гірша, ніж в Україні.

Військовий з Третьої штурмової бригади із позивним "Істок" вважає, що іноземні військові інструктори не можуть надати той рівень підготовки, який надають українські з реальним бойовим досвідом за 10 років війни проти Росії.

В інтерв’ю "Українській правді" військовий розповів, що рівень загальновійськової підготовки в українських інструкторів вищий ніж за кордоном. За його словами, іноземні інструктори, які не мають реального досвіду війни, не можуть дати хороші знання.

"За кордоном, неважливо де, вони не зможуть дати той рівень, який можуть дати наші інструктори з бойовим досвідом при правильному підході. Ми ведемо бойові дії, ми воюємо як держава уже більше ніж 10 років. У нас люди справді мають розуміння, що таке війна, що таке обстріли, як ведуться бої в посадках, як ведуться бої в місті, які є нюанси", - говорить український військовий.

"Істок" пояснює, що українські інструктори навчають на власному досвіді, а не на старих методичках, які у багатьох випадках втратили актуальність. За його словами, навчання за кордоном може дати базисні речі, які можна отримати в будь-якій країні, проте рівень загальновійськової підготовки в Україні вищий.

"Це актуальний досвід того, що роблять русаки, коли вони безпосередньо працюють у місті або в посадках, що робимо ми, які самі найкращі варіанти, як менше всього шансів загинути. Це різношерстна абсолютно тема. Повинні, ще раз кажу, навчати наші інструктори. Не зможуть дати іноземні інструктори такий досвід", - наголосив "Істок".

Український військовий припускає, що основна мета, чому українських бійців відправляють в інші країни – це можливість розвантажити навчальні центри в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нардеп назвав реальну цифру мобілізованих в Україні до кінця року. За його словами, це не 500 тис., як вважали раніше.

Також "Коментарі" писали, що у Верховній Раді пояснили, чи будуть змінювати мобілізаційний вік.