Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий назвав рік, коли Україна відсвяткує перемогу над Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий назвав рік, коли Україна відсвяткує перемогу над Росією

Військовий вважає, що у України попереду вкрай важка осінь

30 серпня 2024, 15:54 comments4332
Поділіться публікацією:

Російські окупанти протягом місяця не мають жодних просувань у Часовому Ярі. За його словами, ворог намагається прорватись малими групами через канал, але безуспішно.

Військовий назвав рік, коли Україна відсвяткує перемогу над Росією

Війна в Україні

"Місяць тому вони проривалися, закріплювалися і потім їх відрізали і вибивали — зараз закріплюватися не встигають", — каже Сазонов.

При цьому він визнав, що в Торецьку спостерігається просування супротивника і там відбуваються штурми міста.

"Південне, Північне, Залізне. Лезуть на Нелипівку, що дуже погано. Зрізають наш виступ, який їм упоперек горла. На Кліщівці теж намагаються зрізати, але вже півроку без результату. Торецьким напрямом у них просування – по два будинки на добу. Втратити людей, не прорвати фронт і просунутися на сто метрів розбитою цеглою – ось їхні реальні "успіхи", — заявив Сазонов.

За його словами, Торецьк і Часик тримають стомлені, виснажені, але дуже круті бойові бригади, тож ніякого різкого ривка та втрати контролю там немає і не буде.

У той же час, каже Сазонов, після провалу оборони Очеретино, Покровський напрямок став найскладнішим. За його словами, всі резерви ворог кидає саме на цей напрямок. Але, додає військовий, ЗСУ активно зупиняє ворога і має величезні втрати.

"Він уже не може наступати у двох напрямках. І коли до Покровська залишилося 10 км – доводиться гальмувати. І кидати сили на Селидове, щоби не отримати у фланг. До речі, вуличних боїв там теж немає, бо я й такі заголовки бачив. Раніше були б одночасні удари на Покровськ, Селидове та ще й полізли б з цього боку до Костянтинівки. Нині обирають щось одне. Сил не вистачає", – заявив Сазонов.

Щоправда, за його словами, військові теж на межі, бойові бригади виснажені.

"Так, були обіцянки про "два-три місяці", про світ уже цього літа чи вересні. Але реальні вояки завжди плювалися. І повторювали вам – буде важко, попереду ще тяжкі бої, не поспішайте святкувати Перемогу. Вона обов'язково. Але не завтра, не восени і не сама собою", — підсумував Сазонов.

При цьому він стверджує, що Покровськ росіянам не по зубах.

"Але попереду дуже тяжка осінь. Яка від усіх вимагатиме титанічних зусиль. А в нас і в тилу щурів вистачає, які шкодять. І у погонах. Але нормальних більше. І на нас чекає важка заслужена Перемога. І ми всі видихнемо і святкуватимемо. 2025 року. Не на початку", — заявив Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , чи посипався фронт на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини