Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий експерт назвав три причини збільшення інтенсивності ракетних атак Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий експерт назвав три причини збільшення інтенсивності ракетних атак Росії

Британський військовий аналітик Шон Белл пояснює три причини того, чому Росія почала активніше атакувати Україну ракетами у травні.

18 травня 2023, 16:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З початку травня Росія здійснила щонайменше п'ять масованих ракетних обстрілів, тоді як загалом за попередні місяці 2023 року було завдано шість ракетних атак. Британський військовий аналітик Шон Белл пояснює три, ймовірні, причини, які стоять за збільшенням інтенсивності ракетних обстрілів з боку Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання News Sky.

Військовий експерт назвав три причини збільшення інтенсивності ракетних атак Росії

Запуск ракет. Фото з відкритих джерел

Станом на 18 травня Росія щонайменше випустила 127 ракет по Україні, тоді як у березні та квітні ці показники були 78 та 27 ракет відповідно. Військовий експерт з Британії Шон Белл озвучив три причини збільшення кількості російських ракетних ударів.

За першою причиною ховається спроба російського керівництва при власних "обмежених можливостях" намагатися продовжувати тиск на українське керівництво, а також сподіватись на підрив бажання населення України воювати. Іншою причиною збільшення інтенсивності ракетних атак, Шон Белл, називає спробу Росії відволікти Україну від контрнаступу.

Третя причина, на думку Белла є те, що росіяни намагаються послабити українську систему ППО, яка, можливо, має обмежені запаси ракет. Особливо після інформації про можливе пошкодження комплексу Patriot.

"Якби Росія вірила, що це правда, вона хотіла б завдати Києву якомога більше шкоди, поки захисна парасолька була опущена. Однак, здається, система Patriot зазнала "легких пошкоджень" і відновила роботу", — говорить британський аналітик Шон Белл.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що НАТО готується до потенційного нападу Росії.

Також "Коментарі" писали про вагнерівця, який просив притулку в Норвегії, але тепер хоче назад до Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини