Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий експерт назвав головну причину, яка не дає ЗСУ піти у контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий експерт назвав головну причину, яка не дає ЗСУ піти у контрнаступ

Українські захисники досі чекають на далекобійну артилерію від союзників

26 травня 2022, 07:30 comments1359
Поділіться публікацією:

Без озброєння далекого радіусу дії контрнаступ ЗСУ може бути вдалим. А на сьогоднішній день такого озброєння українські захисники не мають. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив військовий експерт та історик Михайло Жирохов.

Військовий експерт назвав головну причину, яка не дає ЗСУ піти у контрнаступ

ЗСУ. Фото: Getty Images

Експерт наголосив, для того, щоб краще розуміти ситуацію, що склалася сьогодні, потрібно провести звичайне порівняння. Так ось артсистеми M777 та САУ б'ють максимум на 40 кілометрів, а для ефективного контрнаступу та виконання бойових завдань Україні необхідно мати зброю, яка може вражати цілі на 100 кілометрів. Його сьогодні Київ не має.

Михайло Жирохов зазначив, контрнаступати можна лише вразивши перед цим мету супротивника у ближньому тилу.

При цьому експерт погодився з тим, лінію фронту можна змістити і тією зброєю, яка і зараз є на озброєнні, але якщо говорити серйозних ривках, то має бути далекобійна артилерія, яка вражає цілі на далеких відстанях.

Жирохов звернув увагу на те, що у систем залпового вогню MLRS з Америки максимальна дальність дорівнює 300 км, але це з ракетами ATACMS, у яких є великі сумніви. Експерт уточнив, що йдеться про дуже потужну зброю, яка може призвести до того, що війна може перекинутись на територію Росії. Це та зброя, яку ефективно можна використовувати не лише для оборони, а й для наступу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія виявилася лише за крок до дефолту, який вже може наступити цього літа. Тепер це не просто прогнози і слова, а реальні факти. Експерти розповіли в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню, чому тепер ймовірність дефолту тепер майже 100% і як США наважилися на такий крок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини