Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військові РФ стали частіше розстрілювати військовополонених: що може “приборкати” окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові РФ стали частіше розстрілювати військовополонених: що може “приборкати” окупантів

Розстріли військовополонених окупантами набирають системного характеру: що відомо

сьогодні, 19:40
Поділіться публікацією:

Кількість фактів розстрілів українських військовополонених російськими військовими збільшується. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію DeepState. 

Військові РФ стали частіше розстрілювати військовополонених: що може “приборкати” окупантів

Фото портал "Коментарі"

Окупанти продовжують нехтувати звичаями та правилами ведення війни, розстрілюючи українських військовополонених. 

Днями Донецька обласна прокуратура опублікувала світлину, на якій видно розстріл двох бійців у районі Селидового. Це трапилося 18 жовтня на одній з СП, яка на мапі знаходиться у сірій зоні. Розстріляно було двох єгерів.

Пілоти 59 ОМПБр у вересні та жовтні зафіксували чимало випадків розстрілів українських захисників у районі Гірника та Українська. Останні два випадки біля санаторію "Україна", однак ці факти не підтверджені відео. “Тому дані випадки ще про себе нагадають”, — пишуть у DeepState.

У вересні біля Долинівки окупанти розстріляли українського військового, який здався у полон. Йому було наказали рухатися вперед, після чого розстріляли у спину.

Ще один випадок у вересні вже південніше даного місця — розстріл 4 бійців Сил Оборони. Попередньо, це були бійці ТрО. Війська РФ склали тіла і спробували їх спалити.

“Тенденція останнього часу йде не на користь тих, хто здається в полон. Випадки страти бійців Сил Оборони стають частішими. Окупанти ж відчувають безкарність, бо свої не чіпатимуть, а міжнародні інституції не працюють”, — йдеться у повідомленні.

Зі слів Омбудсмена Дмитра Лубінця, зафіксовано понад 100 смертей наших бійців під час здачі в полон. Насправді таких випадків значно більше і з боку правоохоронних органів має стати питанням честі фіксація реальної кількості даних епізодів.

“Єдине, що може спрацювати — це формування списку військових злочинців на основі підрозділів, які найбільш активно порушують конвенції. Після війни у випадку виїзду злочинців у дружні країни, їх мають арештовувати та роками з'ясовувати чи брали вони участь у злочинах, чи ні”, — порадили в DeepState.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв про особливості мобілізації на окупованих територіях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини