Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військові можуть отримати 200 тис грн. Кому їх заплатять і коли
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові можуть отримати 200 тис грн. Кому їх заплатять і коли

Президент Володимир Зеленський на зустрічі із народними депутатами відзначив, що військові, які на передовій воюють два роки повинні отримувати 200 тис. грн. зарплати. Проте, як повідомляє Liga.net, потрібно прийняти законопроєкт і знайти гроші

22 лютого 2024, 13:18
Поділіться публікацією:

Про те, що Володимир Зеленський на зустрічі зі своєю фракцією підкреслив, що військові, які на передовій воюють уже два роки, мають отримувати 200 тис. грн. у якості зарплати, повідомив заступник голови оборонного комітету Юрій Мисягін.

Військові можуть отримати 200 тис грн. Кому їх заплатять і коли

Військовий на нулі

Проте народні депутати хоч і підтримують ініціативу президента та вважають, що захисники повинні отримувати більше, все ж відзначають, що є питання до того, де знайти для цього кошти.

Як підкреслив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, з цього приводу почав працювати Мінфін. За його словами, народні депутати очікують на його пропозиції.

Окрім того, щоб платити військовим більше, треба прийняти законопроєкт №11012, який власне і пропонує підвищити щомісячну зарплату військовим. Як повідомив нардеп Юрій Здебський, цей законопроєкт наразі не розглядають, бо зараз вся увага сконцентрована на іншому законопроєкті про мобілізацію.

Нардеп припустив, що законопроєкт про ріст зарплат військовим на передовій розглянуть після того, як будуть закриті всі питання із мобілізацією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 21 лютого вперше з часу повномасштабного вторгнення Росії в Україну президент Володимир Зеленський зустрівся із народними депутатами фракції "Слуга народу". Як повідомив голова фракції Давид Арахамія, метою зустрічі президента з депутатами стала синхронізація зусиль, а також посилення окремих напрямків в роботі. Окрім того, він повідомив, що депутати обговорювали з президентом події на фронті, економіку, допомогу західних партнерів. Також вони приділили увагу питанню збереження єдності в суспільстві. Як сказав Арахамія, народні депутати зокрема і парламент в цілому отримав завдання саме за цими напрямками.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини